Οι 45 προσαχθέντες χθες στη ΓΑΔΑ οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, εκ των οποίων 13 ανήλικοι, 14 έως 17 ετών, κατηγορούνται για διατάραξη της κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Από τους συλληφθέντες δύο κατηγορούνται επιπλέον για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή,οκτώγια εξύβριση και ένας ηθική αυτουργία στις ανωτέρω πράξεις.

Χθες σημειώθηκε επίθεση ακροδεξιών στον σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, στη διάρκεια αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων.

Ομάδα 50 ακροδεξιών με καδρόνια και ξύλα επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ευτυχώς ελαφρά. Μια 50χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ένας νεαρός δεν θέλησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία επενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές 44 ατόμων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση.

Σε ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε απόπειρα εμπρησμού από ακροδεξιούς κατά του Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

«Για μια ακόμα φορά φασίστες δρουν απροκάλυπτα και με την ανοχή της αστυνομίας ενάντια σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας, ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Η τρομοκρατία αυτή δεν πρόκειται να περάσει. Ο φασισμός δεν πρόκειται να ξαναβρεί ρίζες στην χώρα» δήλωσε ο κ. Μουλόπουλος.

Η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση κατείγγειλε «την ανεξέλεγκτη δράση των νεοφασιστικών ομάδων, που δρουν καθημερινά και προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας.»

» Η επίθεση φασιστικών στοιχείων σε βάρος αντιφασιστών που έκαναν συγκέντρωση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό στους Αμπελόκηπους, είναι ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αυτά που καθημερινά γίνονται σε όλη τη χώρα. Επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, δημοκρατικούς πολίτες, αντιφασίστες, ενάντια σε νέους ανθρώπους που δεν τυγχάνουν της «έγκρισης» των νεοφασιστικών στοιχείων.»

»Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών, να προστατέψει επιτέλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους μετανάστες από τις επιθέσεις και τη δράση των φασιστικών στοιχείων» καταλήγει η ανακοίνωση.