Ανεβαίνει ο υδράργυρος στις εθνικές οδούς, καθώς οι αγρότες έστησαν τα πρώτα τους μπλόκα και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης ήδη έκλεισαν χθες η Αλαμάνα, η Θήβα, το Κάστρο Βοιωτίας, η γέφυρα της Ριτσώνας, καθώς και η Εθνική οδός Λαμίας- Λιβαδειάς, όπως επίσης και οι κόμβοι Κερδυλλίων και Χρυσούπολης της Εγνατίας οδού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς. Η πλειονότητα των αγροτών πρόσκειται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο.

Στην Κεντρική Μακεδονία αγρότες του Νομού Σερρών κατευθύνθηκαν χθες στον κόμβο των Κερδυλλίων της Εγνατίας οδού, τον οποίο και απέκλεισαν ως το μεσημέρι. Στη Χαλκιδική, ελαιοπαραγωγοί του νομού τηρούν στάση αναμονής και παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στην άκρη του οδοστρώματος, Στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη αναμένεται να κορυφωθούν στην περιοχή οι κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς θα στηθούν μπλόκα στο αεροδρόμιο, στη Χαλκηδόνα και στα Μάλγαρα. Στο Κιλκίς σήμερα οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης, ενώ τις ίδιες ώρες θα συνεδριάσουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Στην Ανατολική Μακεδονία, παραγωγοί προχώρησαν χθες σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Χρυσούπουλης, ενώ οι συνάδελφοί τους στη Δράμα προχωρούσαν σε διαβουλεύσεις προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν. Στον Εβρο οι αγρότες προχώρησαν σε προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων, καθώς και στην Κορνοφωλιά του Σουφλίου, και θα αποσαφηνίσουν αν θα στήσουν μπλόκα αύριο. Ακόμη, στη Δυτική Μακεδονία παραγωγοί διέκοπταν χθες ανά μία ώρα την κίνηση των οχημάτων που διέρχονταν από την Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και Αλβανία στον κόμβο του Βογατσικού, ενώ αναμένεται να ενωθούν μαζί τους συνάδελφοί τους από τον Νομό Γρεβενών. Αύριο, αγρότες των Πρεσπών θα παραταχθούν στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Σ τη Θεσσαλία οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)- του προσκείμενου στο ΚΚΕ κ. Ευ.Μπούτα- έδωσαν «ραντεβού» για μεθαύριο Δευτέρα στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ την Τετάρτη οι προσκείμενες στη ΝΔ συνδικαλιστικές ενώσεις των αγροτών θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λαρίσης. Σήμερα στα Φάρσαλα οι παραγωγοί της περιοχής αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο της πόλης. Στη Στερεά Ελλάδα μεγάλες ομάδες παραγωγών της Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Λαμίας, απ΄ όπου αναχώρησαν για τη νέα Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, την οποία και απέκλεισαν στο ύψος της Αλαμάνας, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλιά Εθνική οδό μέσω Δαμάστας και Λαμίας. Μπλόκα εξάλλου στήθηκαν σε αρκετά σημεία της Εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.