Η κυβέρνηση επιδιώκει καθαρές σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ.Παμπούκης, στο περιθώριο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους. Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τους υπουργούς οι οποίοι δέχτηκαν έναν φορητό υπολογιστή δήθεν ως δώρο από εταιρεία, επιβεβαίωσε όμως την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει το θέμα των ΜΜΕ προς συζήτηση το προσεχές διάστημα. «Δεν θα περάσουν χτυπήματα κάτω από τη μέση και τακτικές χειραγώγησης.Δεν θα τα ανεχτεί η κυβέρνηση» είπε ο κ. Παμπούκης.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε επίσης ότι χρειάζεται ένα πλαίσιο κανόνων το οποίο θα αποσαφηνίζει τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης «ακόμη κι αν έχουμε αντιδράσεις» . Στην ανάγκη ύπαρξης καθαρών κανόνων οι οποίοι θα διέπουν τη σχέση της κυβέρνησης με τα μέσα ενημέρωσης είχε αναφερθεί πολλές φορές προεκλογικά και ο κ. Παπανδρέου, φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας- μια υποχρεωτική εξέλιξη με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ψηφιακή σύγκλιση – όπως επίσης και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες.

Σε σχέση με τον δικό του ρόλο είπε ότι δεν είναι «αντ΄ αυτού» και ότι τον Ιανουάριο που θα καθοριστούν όλες οι αρμοδιότητες ο ίδιος θα έχει μόνο μία: την υποστήριξη του έργου του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσε επίσης ότι τα θέματα αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργών και υφυπουργών έχουν ξεκαθαριστεί πλην μιας περίπτωσης, αυτής των κκ. Στ. Αρναουτάκη και Μ. Μπόλαρη, καθώς στο νεοσύστατο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα πρέπει να φτιαχτεί νέος οργανισμός.