Την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να πάρει μέρος στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι το κόμμα της δεν παίρνει μέρος σε «σικέ παιχνίδια».

Η γγ του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, να γίνει διάλογος στη Βουλή ή τηλεοπτική συζήτηση για το ασφαλιστικό, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι δεν είναι η ώρα των ντιμπέϊτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων.

Αν γίνει ντιμπέϊτ θα πάμε, είπε η κ. Παπαρήγα, αλλά η όλη συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική και χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική στο Ασφαλιστικό με κήρυξη πολέμου, και η απάντηση του ΚΚΕ είναι «πόλεμο στον πόλεμο».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον καταστροφικό τυφώνα σχεδιασμένων μέτρων που εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την πρόνοια».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημειώσατε Χ», δηλαδή ισοπαλία στην αντιδραστική πολιτική, καθώς ο επόμενος γίνεται χειρότερος από τον προηγούμενο ακριβώς γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική και προσθέτει νέα βάρη στα προηγούμενα είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.

Στόχος αυτής της πολιτικής, είπε, είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου και η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχετικά με την έκτακτη εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για κοροϊδία και πρόσθεσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της κερδοφορίας και στάχτη στα μάτια του λαού, για να καταθέσει θυσίες στην πλουτοκρατία και να αναπληρώσει χίλιες φορές πάνω την έκτακτη εισφορά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κηρύξουν πόλεμο στην πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή στο διάλογο παρά μόνο αγώνας και αντεπίθεση.

Αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ανοίγουν πόρτες για πλήρη ιδιωτικοποίηση του, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της σχετικά με την κάρτα υγείας λέγοντας ότι η κάρτα υγείας θα αποτελέσει μέσο για τον περιορισμό των παροχών.

Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της άμεσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και ζήτησε άμεσες και μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας και πολιτικής προστασίας.

Επίσης ζήτησε να απαγορευθούν με νόμο όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 35ωρο και πενθήμερο εργασίας με πλήρη ένσημα, να υπάρξει κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες, για την αντιπυραυλική ασπίδα που συζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι το Αιγαίο έχει πετρέλαιο και πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσφέρεται να εξυπηρετήσει δυτικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και φυσικά ζητάει ανταλλάγματα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Το θέμα, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ότι δεν ξέρουμε καν τι λέει η επιστολή Ερντογάν προς τον κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι δεν θα πάνε καλά τα πράγματα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Το ΚΚΕ, κατέληξε η κ. Παπαρήγα, όσο υπάρχουν σύνορα θα τα υπερασπίζεται.