από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εθνικό σχέδιο δράσης για την Ενέργεια

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό ήταν και κεντρικό σημείο της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην πράσινη ανάπτυξη» .

«Ξεκινάμε με ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία όλου του πρασίνου, με ένα σχέδιο διάσωσης της Αττικής και τόσων άλλων περιοχών, όπως της Πελοποννήσου, από τις τεράστιες καταστροφές. Στέλνουμε σαφές μήνυμα: τέρμα στην καταπάτηση των καμένων δασικών εκτάσεων.Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Βασικό εργαλείο χρηματοδότησης θα αποτελέσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 που θα αναθεωρηθεί για να υποστηρίξει την πράσινη ανάπτυξη, όπως και ο αναπτυξιακός νόμος για να στηρίζει πιο αποτελεσματικά την αποκέντρωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα αλλάξει πλήρως το ενεργειακό τοπίο με στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ηδη το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει την προώθηση των ΑΠΕ, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και σε βραχονησίδες, ακόμη και σε πλατφόρμες μέσα στη θάλασσα, σύμφωνα με το Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ, το οποίο αν χρειαστεί θα αναθεωρηθεί, ενώ παράλληλα προωθείται η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

«Θέτουμε τον πήχη ψηλά:το 20% παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το 2020. Θα καταθέσουμε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το νέο εθνικό ενεργειακό μας σχέδιο» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι στηρίζεται η ενεργειακή και η πράσινη διπλωματία, ενώ έκανε λόγο για διαφορετική αντίληψη για τις υποδομές και τις επενδύσεις στις πόλεις για την αναγέννησή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μπορούν να αξιοποιηθούν κοινοτικά προγράμματα για το χτίσιμο ξανά των πόλεων, των οποίων η χώρα δεν έκανε ποτέ χρήση, ενώ κοινοτικά κονδύλια υπάρχουν για αναπλάσεις ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετσι θα κυβερνήσω... Οι προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες του κ. Γιώργου Παπανδρέου 
ΦΟΡΟΙ - ΠΑΡΟΧΕΣ «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Ολοι θα πληρώσουν» 
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ Ριζικές ανατροπές σε βάθος τετραετίας 
ΠΑΙΔΕΙΑ Σταδιακή αύξηση των κονδυλίων στο 5% και νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων 
ΥΓΕΙΑ Προσλήψεις αλλά και φρένο στη σπατάλη 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ Μηδενική ανοχή στην κατάχρηση εξουσίας 
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Στόχος η αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ηφιλοσοφία μιας συγχώνευσης 
>ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ 
«Εθνική συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές»  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-