Θετική χαρακτηρίζει το ΤΕΕ την άμεση ενασχόληση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με μείζονα προβλήματα, όπως οι πυρόπληκτες περιοχές και το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος εκφράζει την ελπίδα να αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας, το οποίο ήδη έχει κάνει προτάσεις.

«Εννέα μέρες πριν τις εκλογές -για μια ακόμη φορά-παραδώσαμε στον πρωθυπουργό τις εργασίες του ΤΕΕ, του ΕΜΠ και του Παρατηρητηρίου Ανασυγκρότησης των Πυρόπληκτων Περιοχών του 2007, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι ο νομός Ηλείας μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξηςμε αξιοποίηση του αστικού, περιβαλλοντικού και αρχαιολογικού του πλούτου και με συνοχή ανάμεσα στις τρεις ζώνες του, την παραλιακή, την αγροτική και την ορεινή. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και μετά από συστηματική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, εργασία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

«Σε ό,τι αφορά τη μετα-Ολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και ειδικότερα την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, το ΤΕΕ, με πρωτοβουλία του μελέτησε με ειδικούς επιστήμονες, πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συστηματικά το θέμα και κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το ΤΕΕ, από τον Ιούνιο του 1998 και στο πλαίσιο του Συνεδρίου: Ένα όραμα για την Αθήνα – «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η πόλη και η επόμενη ημέρα», είχε καλέσει και ξένους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και τον Ζ.Ασεμπίλιο, ενώ πριν μήνες οργάνωσε στην Αθήνα ειδικό Διήμερο για την μετα-Ολυμπιακή αξιοποίηση, καλώντας σεαυτό και ειδικούς επιστήμονες από την Βαρκελώνη, το Σίδνεϊ και το Πεκίνο, να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Ο κ. Αλαβάνος εκφράζει την ελπίδα ότι το έργο δεκάδων Ελλήνων επιστημόνων θα ληφθεί υπόψη:«Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό, μέσα σε αυτό και των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών, είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Έλληνες επιστήμονες, αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι, έχουν πάρει μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ισπανία.»