Στις εγκαταστάσεις των ΟλυμπιακώνΑκινήτων περιόδευσε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Συνοδευόμενος από την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνοκαι τον ισπανό αρχιτέκτονατης «Ολυμπιακής» Βαρκελώνης κ. Τζουζέπ Άντον Ασεμπίλιο, αρχικά επισκέφτηκε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Δέλτα του Φαλήρου και στο κλειστό γήπεδο του TAEKWODO.

Ο κ. Παπανδρέουαμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Ελληνικό και Φάληρο δήλωσε τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο κ. Τζ. Ασεμπίλιοδήλωσεότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις. «Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μουαπό τηΒαρκελώνη. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί», τόνισε ο κ. Ασεμπίλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Ελληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

Ο Ισπανός αρχιτέκτοναςεξήγησε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.

Και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα σχέδια εργάζεται ο ίδιος στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι.