O κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ως τώρα είχε μόνο μυστικές συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ξεκίνησε από χθες μια σειρά δημοσίων επαφών με προσωπικότητες της ΝΔ.

Δέχθηκε με παρούσες τις τηλεοπτικές κάμερες τον κ. Ευ.Μεϊμαράκη στο γραφείο του, ενώ το απόγευμα πήγε στην Αραβαντινού και είχε συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι υποψήφιος μόνον εφόσον η Οργανωτική Επιτροπή υιοθετήσει την πρότασή του για απολύτως ανοιχτές διαδικασίες, έτσι ώστε να έχει δικαίωμα ψήφου κάθε μέλος του κόμματος. Υποστηρίζει μάλιστα ότι, με κατάλληλο και έγκαιρο συντονισμό των κομματικών οργανώσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος της εκλογής στις 8 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, μία εβδομάδα αργότερα. Νωρίτερα ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Πικέρμι και συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Μιλτ.Εβερτ, ο οποίος όμως του είπε ότι σκοπεύει να παραμείνει ουδέτερος σε αυτή τη δύσκολη εσωκομματική διαδικασία.

«Πρώτα ορίζονται οι όροι και οι κανόνες και μετά ο καθένας παίρνει την απόφασή του» υπογράμμισε χθες ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real», επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον εμφανίζουν να εγκαταλείπει την κούρσα διαδοχής, εφόσον το εκλεκτορικό σώμα δεν διευρυνθεί αρκετά. «Πιστεύωότι οι κομματικές μας οργανώσεις είναι τα ζωντανά μας κύτταρα. Επανενεργοποιούνται με το να τους δοθεί η δυνατότητα να ξαναφέρουν τα στελέχη, τα μέλη μας,στο οργανωτικό πλαίσιο,δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, αυτή την πράγματι σημαντική στιγμή,στην ανάδειξη της φυσικής ηγεσίας της παράταξης» παρατήρησε ο πρώην υπουργός Υγείας και σημείωσε: «Με αυτή τη διαδικασία που προτείνω – και που πρέπει να σας πωότι έχει τύχει ανταπόκρισης- ξαναφέρνει πίσω ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που είτε απείχαν,είτε αδιαφόρησαν,είτε απογοητεύθηκαν».