Τον «κομματικό πατριωτισμό» υπερασπίζεται ο κ. Ευ.Μεϊμαράκης, ο οποίος συναντάται τις τελευταίες ώρες με παλαιότερα και νεότερα στελέχη του κόμματος, παίζοντας το χαρτί της ενότητας. Ο κ. Μεϊμαράκης με την επιλογή του να συναντηθεί διαδοχικά με τους «δελφίνους», την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Δ. Αβραμόπουλο χθες και μεθαύριο με τον κ. Αντ. Σαμαρά, ανέλαβε πρωτοβουλία για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου. Παράλληλα έχει αποφασίσει να συναντηθεί και με ιστορικά στελέχη της παράταξης, όπως τους κκ. Κ.Μητσοτάκη , Μ. Εβερτ, Ι. Βαρβιτσιώτη, αλλά και νεότερα μέλη, επενδύοντας σε αυτό που λένε ότι είναι «η φωνή της παράταξης».

Ο κ. Μεϊμαράκης επέλεξε χθες να μη συμμετάσχει, αν και ήταν μέλος, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που έγινε στη Ρηγίλλης και να συναντηθεί με την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Αβραμόπουλο, ζητώντας τους να δεσμευτούν σε διάφορα οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα, για να διασφαλιστεί η ομαλότητα την επόμενη ημέρα, όποιος και αν είναι ο αρχηγός. Ο ίδιος εμφανίστηκε παραταξιακός και μετά τη συνάντησή του με την κυρία Μπακογιάννη ξεκαθάρισε, όταν τον ρώτησαν αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, πως η αρχηγία και τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός για αυτόν.

«Με ενδιαφέρει η φανέλα» είπε χαρακτηριστικά και προσπάθησε να μεταδώσει μήνυμα ηρεμίας, λέγοντας ότι η παράταξη πρέπει να οδηγηθεί στο συνέδριο με «πολιτικό πολιτισμό», να δείξει αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα, ώστε να δοθεί η εικόνα που αξίζει στη ΝΔ. Παράλληλα υποστήριξε ότι το πλαίσιο που παρουσιάζει στα στελέχη είναι προς την κατεύθυνση να απεγκλωβιστεί το κόμμα στην πορεία προς το συνέδριο από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. «Αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και συμφωνήσουμε στις διαδικασίες, να εγγυηθούμε το αδιάβλητο και την ενότητα της ΝΔ» είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Πρέπει να σεβόμαστε το Καταστατικό και τις αποφάσεις του προέδρου».