Εικόνα διάλυσης, χωρίς Ιnternet σε κανένα γραφείο και «σβησμένους» όλους τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών, συνάντησε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο κτίριο του Αμαρουσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αλλά και οι υφυπουργοί της κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και κ. Γ.Πανάρετος δεν βρήκαν ούτε καν τους τηλεφωνικούς καταλόγους με τα εσωτερικά νούμερα των υπαλλήλων στα γραφεία τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε χθες στο υπουργείο Παιδείας είναι ότι η νέα ηγεσία δεν βρήκε ούτε τον συντονιστή ούτε τα μέλη της επιτροπής που χειρίζεται τα θέματα της νέας γρίπης. Διαλυμένη ή… ανύπαρκτη αποδείχθηκε η επιτροπή, καθώς έγινε γνωστό ότι συνεδρίασε μόνο δύο φορές από τη σύστασή της, ενώ τα μέλη της ήταν στην πλειονότητά τους συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Α.Σπηλιωτόπουλου, οι οποίοι και αποχώρησαν. Κατόπιν αυτού η κυρία Διαμαντοπούλου έδωσε εντολή για να συσταθεί εκ νέου η επιτροπή σύμφωνα με τον νόμο. Η νέα επιτροπή θα συγκεντρώνει τα κρούσματα της γρίπης σε σχολεία και θα συντονίζει τις κινήσεις των αρμοδίων επιτροπών μαζί με το υπουργείο Υγείας. Η νέα ηγεσία του υπουργείου τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητές της τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και την επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας με τη μορφή ανεξάρτητης αρχής του κράτους που θα συμβουλεύει τις γραμματείες και τους οργανισμούς του.

Ακόμη, την άμεση σύνταξη οικονομικών, νομικών και διοικητικών εκθέσεων ζήτησε η νέα υπουργός από τις υπηρεσίες και τις γραμματείες του υπουργείου της, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν οικονομικά «ανοίγματα» που δεν έχουν καλυφθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη χρηματοδότηση των κτιριακών έργων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.