Με αιχμές για «αγκυλώσεις, βαρονίες που λειτούργησαν πολλές φορές σαν μυστικοσύμβουλοι και οικογένειες που έπαιξαν τον ρόλο των ψιθυριστών» και δυσκόλεψαν τη ΝΔ και τον κ. Κ. Καραμανλή ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλος, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού στον νέο υπουργό κ. Π.Γερουλάνο και στην υφυπουργό κυρία Αντζελα Γκερέκου.

Στην τελετή, που διεξήχθη σε κλίμα ενθουσιασμού για τη νέα ηγεσία, ο κ. Μαρκόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλους τους εργαζομένους στο υπουργείο, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο της νέας ηγεσίας και επεσήμανε ότι στους εννέα μήνες της θητείας του, παρά τη δύσκολη συγκυρία αλλά και τις «καταστροφικές προβλέψεις», η χώρα «είναι η νικήτρια σε τουριστική απόδοση απ΄ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο».

Παραλαμβάνοντας ο κ. Γερουλάνος ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό για τη βοήθεια που παρέσχε στην προηγηθείσα συνάντηση ενημέρωσης, καθώς και για την προσφορά του για συνεργασία στο μέλλον. Αν και δεν θέλησε να επεκταθεί σε δηλώσεις για το αντικείμενο του Τουρισμού, καθώς εκκρεμούν τα Προεδρικά Διατάγματα για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων, ευχαρίστησε τους παρισταμένους, προσθέτοντας: «Ελπίζω σε μια στενή συνεργασία (σ.σ.: με το προσωπικό του υπουργείου) που θα φέρει αποτελέσματα για τη χώρα».