Με το μετρό έφθασαν χθες στο κτίριο του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας και οι δύο υφυπουργοί κκ. Ι. Μαγκριώτης και Ν. Σηφουνάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά την είσοδό τους στο υπουργείο τούς υποδέχθηκε ο κ. Ευρ.Στυλιανίδης και στη συνέχεια είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση στο γραφείο του απερχόμενου υπουργού.

Η παράδοση και η παραλαβή του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και νυν υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έγινε με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις. Ο απερχόμενος υπουργός κ. Στυλιανίδης καλωσόρισε τον αντικαταστάτη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ αναφέρθηκε σε εκκρεμότητες που έχει το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας, θέλοντας να δείξει από την πρώτη στιγμή την πολιτική την οποία θα ακολουθήσει, σημείωσε ότι «ο χώρος των λόγων έχει καταληφθεί και είναι πλέον η ώρα των έργων». Κατά τον κ. Ρέππα η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, τα προβλήματα είναι πολλά και το νέο υπουργείο αποτελεί κεντρικό πυλώνα για την προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης». «Αυτό» είπε «μας δημιουργεί ένα δημιουργικό άγχος σαν να πρόκειται να φύγουμε αύριο». Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της ηγετικής ομάδας του νέου υπουργείου, αυτές δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Πάντως ο κ. Μαγκριώτης θα είναι υπεύθυνος για τα δημόσια έργα, ο κ. Σηφουνάκης για τις μεταφορές, ενώ δεν είναι γνωστό πού θα «κατοικοεδρεύει» ο κ. Ρέππας. Ο ίδιος πάντως είπε ότι θα συζητήσει με τους υφυπουργούς και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι αρμοδιότητες.