«Τα έργα δεν έχουν χρώμα, δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις ή σε κόμματα, ανήκουν στον λαό» τόνισε ο κ. Γ. Σουφλιάς και υπογράμμισε ότι κάθε κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει το έργο της προηγούμενης. «Εμείς το εφαρμόσαμε» είπε. Με τα λόγια αυτά ο ως χθες υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, φανερά συγκινημένος, παρέδωσε ένα τμήμα του υπουργείου, τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων, που στεγάζεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στον νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και στους νέους υφυπουργούς κκ. Γιάννη Μαγκριώτη και Νίκο Σηφουνάκη, υπενθυμίζοντας ότι ο διαχωρισμός του υπουργείου ήταν στις σκέψεις του.

Ο κ. Σουφλιάς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του, τα δάκρυά του και έναν λυγμό, μιλώντας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου έζησε τα τελευταία 5,5 χρόνια ως υπουργός. Χθες, όπως είπε ο ίδιος, ήταν η τελευταία ημέρα του ως ενεργού πολιτικού, καθώς έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική. Ωστόσο ο απερχόμενος υπουργός, μιλώντας με παλλόμενη από τη συγκίνηση φωνή, που τον ανάγκασε να σταματήσει για λίγο την ομιλία του, δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας του νέου υπουργείου Υποδομών από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και του νέου υπουργείου Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι ο διαχωρισμός του ΥΠΕΧΩΔΕ σε δύο υπουργεία ήταν στις σκέψεις του, που είχε ανακοινώσει δημόσια.

«Νιώθω υπερήφανος για το υπουργείο που παραδίδω» είπε ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος έκανε σύγκριση του υπουργείου που παρέλαβε με το υπουργείο που παραδίδει, λέγοντας ότι ο νέος υπουργός και οι υφυπουργοί θα έχουν δυνατότητες που δεν είχε ο ίδιος το 2004, καθώς στο διάστημα της υπουργίας του έγιναν οι νόμοι για τα δημόσια έργα και για τις μελέτες, βάσει των οποίων τα έργα αναλαμβάνουν οι μειοδότες, κάτι που εξασφαλίζει τη διαφάνεια, την ανταγωνιστικότητα και το δημόσιο συμφέρον.

«Στα χρόνια που βρίσκομαι στο ΥΠΕΧΩΔΕ υπηρέτησα τις αρχές της διαφάνειας, της αρμονικής και ισορροπημένης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ συνεργάστηκα με όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κομματικές διακρίσεις» τόνισε ο κ. Σουφλιάς. Και ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του, υπαλλήλους και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κάνοντας αναφορά στον ως χθες υφυπουργό κ. Θ. Ξανθόπουλο, τον ως χθες γενικό γραμματέα κ. Στ. Κατσιγιάννη , με φωνή που διακόπηκε από λυγμό, ενώ αναφέρθηκε και στους προηγούμενους πολιτικούς συνεργάτες του.

Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που γνώρισε η χώρα ύψους 20 δισ. ευρώ, ενώ προχωρούν το μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ρέππα. Ο νέος υπουργός με τη σειρά του ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό για το έργο του, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους υπαλλήλους, τους οποίους κάλεσε να αγαπήσουν το αντικείμενό τους και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών.