Σε κλίμα αβρότητας και πολιτικής κοσμιότητας έγιναν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα περισσότερα υπουργεία. Ωστόσο δεν έλειψαν ούτε οι αιχμές ούτε τα ευτράπελα, αν και τη χθεσινή ημέρα σημάδεψαν δύο εικόνες. Η έντονη συγκίνηση του κ. Γ. Σουφλιά όταν μιλούσε για το έργο που παραδίδει στη νέα κυβέρνηση και οι αιχμές από τον κ. Κ. Μαρκόπουλο για τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξαν «βαρονίες και οικογένειες» στην απελθούσα κυβέρνηση και από τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης. Επίσης συζητήθηκε η φωτογραφία στο υπουργείο Εξωτερικών όπου η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη παρέδωσε τα «κλειδιά» στον κ. Γ. Παπανδρέου.

Η χθεσινή ημέρα ήταν πιο κουραστική για την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία γύρισε τη μισή Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τα υπουργεία που συναποτελούν το νέο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κοιτάζοντας κάθε φορά με αγωνία το ρολόι της. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών κυρία Τίνα Μπιρμπίλη , η μεγάλη έκπληξη της νέας κυβέρνησης, παρέλαβε ένα… άυλο χαρτοφυλάκιο καθώς ως αργά χθες το βράδυ δεν είχε εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του υπουργείου που της ανατέθηκε.

Πάνω από το υπουργείο Υγείας επλανάτο η σκιά του Γιώργου Γεννηματά , την προσφορά του οποίου στο ΕΣΥ εκθείασαν ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και οι κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά. Αφαντος ωστόσο έγινε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος, αφού την ώρα της φωτογράφισης ήταν απών, εξερευνώντας τους ορόφους για την εύρεση γραφείου.