Εκτός από τα άδεια ταμεία, δεδομένου ότι το ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου ξεπέρασε τα 21 δισ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία παραδίδει στη νέα κυβέρνηση και άδεια γραφεία. Οι αποχωρούντες από το υπουργείο Οικονομίας φόρτωναν χθες σε φορτηγάκια ακόμη και γλάστρες…

Μόνο στον 6ο όροφο του υπουργείου, στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού και του στενού επιτελείου του, φορτώθηκαν 74 μεγάλα χαρτοκιβώτια, σφραγισμένα με ταινίες ασφαλείας, γεμάτα με έγγραφα και μικροαντικείμενα.

Στον 5ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας, αρμοδίου για τα κοινοτικά προγράμματα, και στον 9ο, όπου είναι τα γραφεία συμβούλων, δεκάδες διαφανείς σακούλες ήταν γεμάτες από κατεστραμμένα έγγραφα σε λωρίδες. Ο μεγάλος αριθμός των χαρτοκιβωτίων και η μεταφορά ακόμη και γλαστρών προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, αλγεινή εντύπωση ακόμη και στους υπαλλήλους του υπουργείου.

Το πακετάρισμα των φακέλων και των εγγράφων στα χαρτοκιβώτια είχε αρχίσει από νωρίς χθες το πρωί, ενώ οι πληροφορίες ότι η φόρτωση των πρώτων αντικει μένων άρχισε από το Σάββατο το βράδυ και συνεχίστηκε μετά το μεσημέρι της Κυριακής δεν επαληθεύτηκαν.

Τ ο ζήτημα είναι ποια έγγραφα καταστράφηκαν. Διότι εάν ήταν των πολιτικών γραφείων του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομίας θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα κεντρικά πολιτικά τους γραφείαέστω όμως ότι δεν τα χρειάζονταν. Εάν όμως τα χαρτιά δεν αφορούσαν τα πολιτικά τους γραφεία γεννώνται πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων είναι και το ποια ενημέρωση θα έχει η νέα ηγεσία του υπουργείου από την αποχωρούσα.