Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου.

Τη σκυτάλη πήραν την Πέμπτη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, αλλά και ο τέως υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προτιμά να χαϊδεύει αφτιά, παρά να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.

Το έργο όπου τα κόμματα προεκλογικά υπόσχονται τα πάντα για να έλθουν μετά τις εκλογές να ζητήσουν θυσίες από το λαό πρέπει να τελειώσει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

Στο θέμα της οικονομίας αναφέρθηκε και ο τέως υπουργός Οικονομίας (και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών) κ.Γιώργος Αλογοσκούφης. Μιλώντας στον Real Fm, o κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι «εθνική λύση στο πρόβλημα της οικονομίας δεν υπάρχει».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η ελληνική οικονομία, έχει δικές της διαρθρωτικές αδυναμίες, οι οποίες ωστόσο, «ωχριούν μπροστά στο πρόβλημα της παγκόσμιας κρίσης».

Ο Γ. Αλογοσκούφης άσκησε κριτική στις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει λύση μέσω του φορολογικού συστήματος», ενώ εκτίμησε πως αν υπάρξει εφαρμογή ανάλογης πολιτικής όπως αυτή που έχει παρουσιάσει ο Γ. Παπανδρέου, «η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα αργήσει πολύ να έρθει σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες».

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότιτο κόμμα διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα με καθαρότητα, ευπρέπεια και νηφαλιότητα.

«Επειδή η χώρα έχει ανάγκη από μία στέρεη διακυβέρνηση. Από μία κυβέρνηση, έτοιμη και αποφασισμένη να επιφέρει ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον» κατέληξε.