Επίθεση εναντίον του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη για την υποψηφιότητά του στον Νομό Ροδόπης εξαπολύει ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. ΕυριπίδηςΣτυλιανίδης , υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νομό Ροδόπης, χαρακτηρίζοντας τον ΛΑΟΣ «κόμμα ακραίας συμπεριφοράς που υπονομεύει την εκλογή χριστιανών βουλευτών» . Κατά τον κ. Στυλιανίδη ένας πραγματικός ηγέτης αποφασίζει με κριτήριο τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, απαντώντας στην ερώτηση πότε πρέπει να φεύγει ένας ηγέτης.

– Πώς εκτιμάτε ότι θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών για τη ΝΔ;

«Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν τον τόπο. Αυτό που πρέπει όλους να μας απασχολεί είναι η επόμενη ημέρα της Ελλάδος, αν επικρατήσει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα. Προτιμώ το εφήμερο πολιτικό κόστος παρά την ακύρωση της στρατηγικής και του ρόλου της πατρίδας μου».

– Εξακολουθείτε να επιμένετε σε αυτό που είπατε « Καραμανλής ή χάος»; Δηλαδή, αν χάσει στις εκλογές η ΝΔ θα επικρατήσει το χάος;

«Μην ερμηνεύετε από μόνος σας αυτό που είπα, αφήστε να το διαψεύσουν ή να το επιβεβαιώσουν οι εξελίξεις. Αλλωστε αυτό το δίλημμα είναι ακόμη μπροστά μας».

– Γιατί η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ως κόμμα των άκρων;

«Τα κόμματα διαμαρτυρίας δεν αντέχουν στον χρόνο. Οταν επικρατήσουν η ψυχραιμία και η λογική και παύσουν οι φανατικές φωνές, τότε αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στον Νομό Ροδόπης δεν στοχεύει ούτε στην κατάκτηση έδρας ούτε στην περισυλλογή ψήφων, μια και ο νομός είναι μικρός με ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος: «Στοχεύει στο να πολεμήσει το τουρκικό προξενείο». Στην πραγματικότητα, όμως, όπως γνωρίζει άλλωστε και η θρακιώτικη κοινωνία, υπηρετεί με φανατισμό ακραίους κύκλους της τουρκικής πολιτικής, διευκολύνοντας τη χειραγώγηση της μειονότητας και δυσκολεύοντας την απελευθέρωσή της. Γυρίζει τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω και υπονομεύει την εκλογή χριστιανών βουλευτών. Αυτό είναι ένα τεκμήριο ακραίας συμπεριφοράς».

– Πότε κατά τη γνώμη σας πρέπει να φύγει ένας ηγέτης;

«Ενας πραγματικός ηγέτης ποτέ δεν αποφασίζει με κριτήριο τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές».

-Ποια θα πρέπει να είναι η πρώτη απόφαση της νέας κυβέρνησης ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική;

«Να πει στους πολίτες προεκλογικά με σαφή τρόπο αυτά που θα πράξει την επόμενη ημέρα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και να εφαρμόσει την επομένη με ειλικρίνεια και συνέπεια αυτά που είπε».

– Πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί ο εκλογικός νόμος, ώστε να υπάρξει ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα;

«Κατ΄ εμέ λειτουργικό εκλογικό σύστημα είναι αυτό που παράγει σταθερές κυβερνήσεις, συνδυάζει τις αιρετές με τις αριστίνδην θέσεις στο Κοινοβούλιο και προστατεύει τους πολιτικούς από τις εξαρτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένας τέλειος εκλογικός νόμος θα πρέπει να συνδέεται και με τη θεσμοθέτηση της Δημοκρατίας μέσα στα κόμματα».

– Και ξαφνικά βγήκε η ηγεσία του Πανθρακικού να λέει ότι με ενέργειες του κ. Στυλιανίδη πήρε η ομάδα τη χορηγία των ΕΛΤΑ; Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είστε πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ και δώσατε χρήματα για την ομάδα της εκλογικής σας περιφέρειας; Είναι αυτό που λέμε σεμνά και ταπεινά;

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείςδεν ενοχλείται από τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων του κέντρου. Τους πείραξε η χρηματοδότηση και η διαφήμιση από τους ΕΛΤΑ μιας ακριτικής ομάδας που πρώτη φορά προβάλλει τη Ροδόπη και ενώνει τη διαπολιτισμική κοινωνία;».