Η παρουσία ελαχίστων συμβασιούχων της ΕΡΤ και πυροσβεστών που είχαν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης και υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή με το σύνθημα «Καραμανλή, θυμήσου, τελειώνει η σύμβασή σου» έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στην προσέλευση στα στούντιο της ΕΡΤ των πολιτικών αρχηγών και των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ.

Πρώτη από τους πολιτικούς αρχηγούς κατέφθασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα συνοδευόμενη από την κυρία Λιάνα Κανέλλη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου κ. Μ. Μαΐλη. Στην ερώτηση πώς βλέπει το ντιμπέιτ η κυρία Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Ατάκες, χειρονομίες, ειρωνείες και αποπροσανατολισμός».

Λίγο αργότερα έφθασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντ. Νταβανέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού κ. Α. Καρίτζης και ο κ. Ν. Παπάς. «Δεν πιστεύω ότι το ντιμπέιτ θα επηρεάσει την ψήφο του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην ερώτηση αν φοβάται κάτι απάντησε ότι «εμείς έχουμε γράψει καλά στους αγώνες και δεν φοβόμαστε τίποτα».

Στη συνέχεια προσήλθε ο κ. Ν. Χρυσόγελος, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής των Οικολόγων Πρασίνων, ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε στο ντιμπέιτ για να μιλήσει στον ελληνικό λαό για την «πράσινη δημοκρατία» .

Στις 19.27 κατέφθασε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Ν. Αθανασάκη. «Είναι σημαντικό να έχουμε ενημερωμένους πολίτες γιατί αύριο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις σημαντικές για να βγούμε από αυτή την παρακμή και το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα, αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις και ελπίδα για την ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Τ ρία λεπτά αργότερα έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή κ. Κ. Αϊβαλιώτη. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι, δεδομένων των συνθηκών, το ντιμπέιτ είναι «εκ προοιμίου μια βαρετή διαδικασία».

Τελευταίος προσήλθε ο κ. Κ.Καραμανλής συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευ. Αντώναρο και τον κ. Γ. Κουμουτσάκο, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.