Να διατηρήσει την επιρροή του προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ που «φλερτάρουν» με τον ΛΑΟΣ επιχείρησε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρης. Με εμφανή την προσπάθεια να εκφράσει το σκληροπυρηνικό τμήμα των ψηφοφόρων της ευρύτερης δεξιάς παράταξης χρησιμοποίησε ρητορική που τάχθηκε υπέρ της ποσόστωσης των μεταναστών, υπερασπίστηκε την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ζήτησε την επιβολή τάξης και υπεραμύνθηκε μιας πιο σκληρής πολιτικής έναντι της Τουρκίας. «Δεν ωφελούν οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα» είπε καρφώνοντας τους κκ. Καραμανλή και Παπανδρέου για την πολιτική τους έναντι της Τουρκίας, με την οποία προέβλεψε ότι είναι πιθανόν να έχουμε εμπλοκή. «Η πολιτική της Ελλάδας είναι αλλοπρόσαλλη. Οχι άλλες καρπαζιές. Θέλουμε ανάστημα» ανέφερε και μίλησε για τραγικά διπλωματικά λάθη και απώλεια της συμμαχίας με τη Ρωσία. Για τη λαθρομετανάστευση είπε ότι πρέπει στη χώρα μας να μείνουν εκείνοι που πρέπει και αναφέρθηκε στη λανθασμένη ακολουθούμενη πολιτική και σε πρόβλημα που μεγιστοποιείται. Αρνήθηκε ότι η λύση είναι η βύθιση σκαφών που μεταφέρουν παράνομα λαθρομετανάστες και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η χώρα να είναι ασύδοτη.

Επίσης ζήτησε έντονη αστυνόμευση και τήρηση της τάξης τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μένει η Αθήνα ανοχύρωτη, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο, και «ποινικοποίησε» τη χρήση της κουκούλας, ενώ ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πάλι εκείνες οι άγριες ημέρες, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο με τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες είπε ότι πρέπει να επανεξεταστεί αφού η ΝΔ έβαλε «ταφόπλακα», ενώ αρκετά ανατρεπτικός ανέφερε πως η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει επιχειρηματικό στοιχείο και τόνισε με έμφαση ότι δεν πρέπει η εκκλησιαστική περιουσία να είναι ανενεργή. «Ο πλούτος δεν χρειάζεται στην Εκκλησία. Ολοι πρέπει να συνδράμουν».