Την αναγκαιότητα να αποδυναμωθούν στις εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα προέβαλε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επανέλαβε τις αταλάντευτες θέσεις του κόμματός της για μέτρα κατά του μεγάλου κεφαλαίου και «αντίστασης» της χώρας έναντι των εκπορευόμενων από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ πολιτικές.

Για τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι «με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων που υπάρχει είναι “στα Τρίκαλα στα δυο στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά”» . Και τόνισε ότι μόνο η λαϊκή πάλη μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. «Προτείνουμε τον δρόμο του αγώνα, ο λαός έχει δύναμη να διεκδικήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ενότητα για την οικονομία η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «υπάρχει ολόκληρο σύστημα ταξικής εκμετάλλευσης» και ανέφερε σχετικά ότι «αγορά σημαίνει επιχειρηματικά μεγαθήρια, τρωκτικά, ενδιάμεσοι», προτείνοντας αυξημένη φορολογία (45%) του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην ενότητα για την εξωτερική πολιτική υπογράμμισε ότι «η λογική της Ψωροκώσταινας επανέρχεται» και χαρακτήρισε «ασυμβίβαστη τη λαϊκή ευημερία με την εξάρτηση». Αναφορικά με την Παιδεία κατήγγειλε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «έχουν ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε οι επιχειρηματίες να βγάζουν κέρδηαλλά και να χειραγωγούν τα μυαλά των νέων» και ζήτησε «δημόσια δωρεάν καθολική Παιδεία». Για το περιβάλλον επεσήμανε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στην περιβαλλοντική πολιτική γενικά, αλλά όχι όταν είναι προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η οποία είναι ασυμβίβαστη με την προστασία του περιβάλλοντος», ενώ τάχθηκε υπέρ της κατεδάφισης των βιλών και πρότεινε να εξαγοραστεί ή να δημευθεί η μεγάλη εκκλησιαστική δασική περιουσία. Για τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ επανέλαβε ότι έχουν σχέση μόνο με έσοδα για να τυπώνει το κόμμα τα έντυπά του και όχι για να επενδύει στο χρηματιστήριο ή αλλού και υπογράμμισε: «Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε νεόπλουτους στο κόμμα μας».