Τριγμούς στον Δήμο Θεσσαλονίκης προκάλεσε χθες δημοσίευμα (της εφημερίδας «Μακεδονία»), που εμπλέκει – ευθέως πια- τον δήμαρχο της πόλης κ. Β. Παπαγεωργόπουλο στην υπόθεση υπεξαίρεσης ασφαλιστικών εισφορών ύψους άνω των 22 εκατ. ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην κατάθεση του βασικού υπόπτου στο σκάνδαλο κ. Π.Σαξώνη προς την επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κυρία Αναστασία Τσεμπερά, βάσει της οποίας ο κ. Παπαγεωργόπουλος φέρεται ως « γνώστης όλης της κατάστασης ».

Για αποκόμιση « φθηνού πολιτικού και προσωπικού οφέλους » έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος, καλώντας « την ελληνική Δικαιοσύνη να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου ».

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο κ. Σαξώνης αναφέρει ως συμμετέχοντες αντιδημάρχους επτά προϊσταμένους υπηρεσιών και έναν ανώτερο υπάλληλο, ενώ μιλά ανοικτά και για ποσοστά που λάμβαναν από τις ατασθαλίες με εικονικά τιμολόγια, πλαστές αποδείξεις και οφειλές. Ως εμπνευστή του σχεδίου δείχνει ανώτερο υπάλληλο του δήμου και δεν διστάζει να περιγράψει αναλυτικά όλες τις πτυχές της μεθόδευσης που ο ίδιος ακολουθούσε.

Δριμύτατη κριτική στον δήμαρχο, που « συνεχίζει να αγνοεί την έννοια της πολιτικής ευθύνηςκαι σήμερα έρχεται να ζητήσει και τον λόγο από τον Τύπο, ο οποίος δημοσιοποιεί τα στοιχεία της έρευνας » άσκησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κυρία Χρύσα Αράπογλου .