Εναν ολόκληρο όροφο καταλαμβάνει ο «σούπερ κοριός» της ΕΥΠ, με τον οποίο εντοπίστηκαν τα μέλη της λεγόμενης συμμορίας των «16». Είναι εγκατεστημένος στον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στα λεγόμενα «κλειστά ήστεγανά δωμάτια της ΕΥΠ», όπως ονομάζονται, όπου η πρόσβαση σ΄ αυτά γίνεται μόνον από ειδικούς πράκτορες εφοδιασμένους με ηλεκτρονικές κάρτες. Στοίχισε 3,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να κάνει από 700 ως και 800 ταυτόχρονες παρακολουθήσεις όχι μόνο σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, αλλά και email SΜS, fax, ακόμη και συνομιλιών σε ανοιχτούς χώρους.

Οι τεχνικές δυνατότητες του «σούπερ κοριού» της ΕΥΠ μπορούν εύκολα να επεκταθούν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθεί ταυτοχρόνως 3.500 συνομιλίες με πανελλαδική εμβέλεια και με κόστος άλλα 3,5 εκατ. ευρώ. Οι μυστικοί πράκτορες ποτέ δεν χρησιμοποιούν τη φράση «τηλεφωνική υποκλοπή» ή «παρακολούθηση», αλλά την επιστημονική ονομασία της υποκλοπής που δεν είναι άλλη από την «επισύνδεση» . Ολη αυτή η «σύννομη παρακολούθηση» , όπως την ονομάζουν οι πολιτικοί, που αποφεύγουν τον όρο «επισύνδεση», προβλέπεται από κοινοτική οδηγία. Στην Ελλάδα εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα, που τέθηκε σε ισχύ σχετικά πρόσφατα (αμέσως μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών) και για να τεθεί σε λειτουργία απαιτείται εισαγγελική άδεια. Μπορεί ο «κοριός» να παρακολουθήσει κάθε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία από την οδό Κατεχάκη και οι τεχνολογικές δυνατότητες τού μηχανήματος αυτού θεωρούνται ανεξάντλητες.

Οι μυστικοί πράκτορες της ΕΥΠ, μόλις έθεσαν τον «σούπερ κοριό» σε λειτουργία και μόλις άρχισαν τις πρώτες δοκιμαστικές «επισυνδέσεις»βρέθηκαν προ εκπλήξεως, διότι αμέσως διαπίστωσαν με άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα εντοπισμού «κοριών» ότι κυκλοφορούν παρανόμως και άλλα υπερσύγχρονα βαλιτσάκια παρακολούθησης και καταγραφής συνδιαλέξεων παντός τύπου, τα οποία κοστίζουν όπως λένε οι ειδικοί από 200.000 ως 1,6 εκατ. ευρώ. Ειδοποίησαν αμέσως τους προϊσταμένους τους και αναμένουν τώρα το πράσινο φως από τον εισαγγελέα για να πράξουν τα δέοντα.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης με τις εκατοντάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της συμμορίας των «16», «σούπερ κοριός» της ΕΥΠ λειτουργούσε σε 24ωρη βάση με ηλεκτρονικά αντίμετρα με τον φόβο να μην εντοπιστεί από τα παρόμοια μηχανήματα που διέθεταν οι ιδιώτες. Ηδη έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες πέντε τέτοια μηχανήματα. Ποιος όμως θα τολμούσε να παρακολουθήσει αυτούς που νομίμως παρακολουθούν; Ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι εισαγγελικές αρχές, την ώρα που η ΕΥΠ έχει επίσης καταγγείλει ότι στο Ιnternet κυκλοφορούν διαφημίσεις σύμφωνα με τις οποίες πωλούνται κάθε είδους «κοριοί» με το σλόγκαν «γίνε και εσύ ντετέκτιβ από μόνος σου».