Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι συζητήθηκε υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας στην ίδρυση επιχειρήσεων, ώστε από 17-18 βήματα, που χρειάζονται σήμερα, να απαιτούνται μόλις 3 με 4.

«Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου.

«Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να θα δημοσιοποιούνται, μέσω διαδικτύου, όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί.

Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ισχύουν οι παλαιότερες τοποθετήσεις μας».