Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι έφθασε περίπου στις 13.00 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με το επίσημο αεροσκάφος της κυβέρνησης της πΓΔΜ για να λάβει μέρος στις εργασίες της άτυπης υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκοπιανό αεροσκάφος, το οποίο φέρει τα διακριτικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο και, αφού ο κ. Μιλόσοσκι αποβιβάστηκε μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, απογειώθηκε ξανά για να επιστρέψει στα Σκόπια. Με την ίδια διαδικασία αύριο ο κ. Μιλόσοσκι θα επιστρέψει στη χώρα του.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι απαγορεύτηκε στα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν με κάμερες την άφιξη του σκοπιανού αεροσκάφους, προφανώς για να μην καταγραφούν τα διακριτικά του αεροσκάφους.

Ως γνωστόν, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε κατ’ εξαίρεση άδεια στο σκοπιανό κυβερνητικό αεροσκάφος για διέλευση από τον ελληνικό εναέριο χώρο και προσγείωση στην Κέρκυρα προκειμένου ο κ. Μιλόσοσκι να παραστεί στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Η απόφαση αυτή αποτελεί αλλαγή της πάγιας πρακτικής που ακολουθείται από τις ελληνικές αρχές να απαγορεύεται η διέλευση και προσγείωση αεροσκαφών από τη γειτονική χώρα που αναγράφουν τη λέξη «Μακεδονία».