Η ψήφος που «κάνει τη διαφορά» είναι εκείνη στο ΚΚΕ. Αυτό προέβαλε χθες, στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία απευθυνόμενη στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων είπε: «Κάνετε το βήμα» στις ευρωεκλογές. Οπως τόνισε, η ψήφος στο ΚΚΕ ισοδυναμεί με καθαρό «όχι» στην ΕΕ, «που θέλει τους λαούςφοβισμένους,πειθαρχημένους,ανε- κτικούς στη ληστεία του πλούτου, ανεκτικούς στην ταξική εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», και ταυτόχρονα απορρίπτει την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων που θέλουν «να κρατήσουν εγκλωβισμένο τον λαό στα δικά τους ψέματα και κυρίως στο κλουβί της μοιρολατρίας».

Επιχειρώντας να ενισχύσει την απόφαση εκείνων που σκέφτονται να ψηφίσουν για πρώτη φορά ΚΚΕ αλλά ταλαντεύονται, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ από το Πεδίον του Αρεως τους ζήτησε να φανταστούν «πώς θα αισθάνονται την άλλη μέρα όχι μόνο η ΝΔ και το ΠαΣοΚ, αλλά και ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, αν τα δύο τους κόμματα χάσουν ταυτόχρονα και έχει ενισχυθεί εκλογικά ο ορκισμένος εχθρός τους,το ΚΚΕ». Τους κάλεσε να «περάσουν το χαντάκι» και να δοκιμάσουν «κάτι το διαφορετικό», με τη σιγουριά ότι δεν πάει χαμένη αυτή η επιλογή. «Δεν θα σας διαψεύσουμε» επεσήμανε η κυρία Παπαρήγα, η οποία συγχρόνως επέμεινε στο ότι η αποχή των δυσαρεστημένων από την κάλπη, όταν μάλιστα θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, δεν αποτελεί πραγματική τιμωρία τους. Δεν είναι τυχαίο, σημείωσε, ότι ΠαΣοΚ και ΝΔ σκιαμαχούν για τα σκάνδαλα, δείχνοντας ο καθένας την «καμπούρα του άλλου» αντί να ασχοληθούν με το περιεχόμενο των ευρωεκλογών. Ασκώντας οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι για να πείσει πως δεν είναι τόσο κακή η ΕΕ τα φορτώνει όλα στην εκάστοτε κυβερνητική διαχείριση. Χαρακτήρισε τον ΛΑΟΣ αντιπρόσωπο «του εθνικιστικού και ρατσιστικού τόξου που δηλητηριάζει, αποδιοργανώνει καιδιαλύει», ενώ για τους Οικολόγους Πράσινους τόνισε ότι προσπάθησαν «να αξιοποιήσουν τη στήριξη του συστήματος και τη δικαίως ανερχόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία».

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν στελέχη, βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κ. Αθ. Παφίλης και η κυρία Ρόζα Ραμπιάις, εκπρόσωπος του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί»
«Ούτε η ΝΔ,ούτε το ΠαΣοΚ,αλλά ούτε και οι αυριανοί εταίροι τους της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς θα σας επιστρέψουν τίποτε ως αποζημίωση» σημείωσε η κυρία Παπαρήγα υπογραμμίζοντας πως ό,τι έχασαν οι εργαζόμενοι 20 χρόνια τώρα και ό,τι χάνουν εξαιτίας της κρίσης θα παραμείνει. Το ΚΚΕ, σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη και την ψήφο των εργαζομένων «όχι για να σας υποκαταστήσουμε,αλλά για να διαμορφωθεί ένας ισχυρός ριζοσπαστικός πόλος που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη πολιτική, σε συνεργασία με κάθε ριζοσπαστικό κίνημα στις ευρωπαϊκές χώρες». Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί. Ας δείξουμε τη δύναμή μας στις 7 Ιούνη και από τις 8 Ιούνη πάμε για νέους αγώνες».