Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των ευρωεκλογών για ενωτική δράση τωναριστερών και οικολογικών δυνάμεων προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας. Από τη Μυτιλήνη, όπου χθες μίλησε σε συγκέντρωση, προέβαλε το επιχείρημα η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενίσχυση των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ενότητα της Αριστεράς. Απέναντι στο σημερινό δικομματικό σύστημα και εν μέσω της οικονομικής κρίσης χρειάζεται «ένας τρίτος αριστερός πόλος» για να μην «ισοπεδωθεί η κοινωνία» από τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται για την 8η Ιουνίου, σημείωσε.

Ετσι, κάλεσε τον κόσμο του ΠαΣοΚ να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ «για να δημιουργήσουμε νέους συσχετισμούς, που θα ανοίξουν τον δρόμο για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων» . Επιπλέον, απευθύνθηκε στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι οι κομμουνιστές σε όλη τη χώρα «δεν βολεύονται στην τακτική του απομονωτισμού», αλλά και στους Οικολόγους Πράσινους ζητώντας να υποβαθμιστούν οι διαφορές μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης και να πρυτανεύσει η ανάγκη κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων. «Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στην κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές που ασπάζονται ΠαΣοΚ και ΝΔ:Ενας πόλος που δεν θα αφήσει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον» τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «απίστευτη κωμωδία» τις εξελίξεις της υπόθεσης Siemens και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν ΝΔ και ΠαΣοΚ, που «αλληλοβρίζονται και αλληλοεκβιάζονται για τη Siemens».

Εν τω μεταξύ, μηνύματα στήριξης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επτά εκπρόσωποι κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πρόκειται για τους κκ. Λόταρ Μπίσκυ (πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Κόμματος της Αριστεράς Γερμανίας), Πάολο Φερέρο (εθνικός γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας), Φρανσίσκο Φρούτος (γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας) και Κάγιο Λάρα (εθνικός συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας), Μιγκέλ Πόρτας (Αριστερό Μπλόκο Πορτογαλίας) και τις κυρίες Μαρί Ζορζ Μπυφέ (γενική γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας) και Μελίνα Κλάους (πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας).