Τα τελευταία του χαρτιά ρίχνει από σήμερα στη μάχη των ευρωεκλογών ο Πρωθυπουργός, παραχωρώντας ως την Παρασκευή τρεις ακόμη συνεντεύξεις και μιλώντας ταυτόχρονα σε δύο μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικός στόχος του Πρωθυπουργού είναι να αποδείξει ως μεθαύριο το βράδυ, που πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, ότι το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να έχει ρεύμα στην κοινωνία και πως παραμένει σε «απόσταση βολής» από το ΠαΣοΚ, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να μην έχει ακόμη ξεπεράσει τα επίπεδα της «μη αναστρέψιμης». Ο κ. Καραμανλής παραχωρεί σήμερα συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αύριο στους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 κ.κ. Γ. Παπαδάκη και Στρ. Λιαρέλη και μεθαύριο στον δημοσιογράφο του Star κ. Αιμ. Λιάτσο, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει κοινά και ψηφοφόρους που παραμένουν απρόσιτοι για τη ΝΔ, όπως οι νοικοκυρές, η νεολαία και οι χρήστες του Διαδικτύου, αλλά και να ανανεώσει την επαφή του με προνομιακές ομάδες ψηφοφόρων όπως οι συνταξιούχοι.

Ταυτόχρονα σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή σε αντίστοιχη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα. Ο κομματικός μηχανισμός πασχίζει να συγκεντρώσει ψηφοφόρους από τους γύρω νομούς, διαπιστώνοντας την απροθυμία της εκλογικής του βάσης να προσέλθει αυτοβούλως σε εκδηλώσεις που δείχνουν πια παρωχημένες και αδιάφορες για τις πολιτικές εντυπώσεις. Ο στόχος των διοργανωτών είναι οι συγκεντρωθέντες οπαδοί να μην υπολείπονται σε όγκο από την αντίστοιχη συγκέντρωση του 2007, για να δοθεί το μήνυμα ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν έχουν μειωθεί.

Κ υβερνητικές πηγές εξέφραζαν πάντως και χθες την απογοήτευσή τους για τα λάθη επικοινωνίας που εξακολουθεί να κάνει το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι η αδράνεια του υπουργείου Εξωτερικών για την υπόθεση της διαφυγής Καραβέλα, αλλά και η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια ήλθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Αστοχη χαρακτήριζαν οι ίδιες πηγές και την προχθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού περί πιθανής αποχώρησής του σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως επαναφέρει ένα κλίμα ηττοπάθειας στη παράταξη.

«Ο Πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο» παρατήρησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της. «Δείχνει τη δημοκρατική ευαισθησία που έχει ο Πρωθυπουργός. Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πρυτανεύουν, όπως γνωρίζετε, δημοκρατικές διαδικασίες» κατέληξε.