Η επόμενη μέρα του ντιμπέιτ βρήκε την Κουμουνδούρου με σχόλια ικανοποίησης για την τηλεοπτική παρουσία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνου, παράλληλα μεσχέδια επί χάρτου για την κάλυψη πλάνου δράσης μια ανάσα πριν από την 7η Ιουνίου.

Τρίτη δύναμη και τρεις βουλευτές για το ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, καταγραφή αρνητικού ρεκόρ για το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠαΣοΚ από την άλλη, είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδύονται σε αγώνα δρόμου για να προβάλουν τις θέσεις τους, ενώ ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι πρόκειται για μια «συμμαχία» που «σπάει» την εμβέλεια του ποσοστού των προηγούμενων ευρωεκλογών και εκτινάσσεται. Με αυτό το σκεπτικό σχεδιάζεται η κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα στην πλατεία Κοτζιά, στην Αθήνα, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης. Η διάταξη του συγκεντρωμένου πλήθους θα είναι τέτοια, σύμφωνα με τουςοργανωτές, ώστε να αναδεικνύει τον όγκο του. Από την εξέδρα θα σταλεί μήνυμα ενότητας και συλλογικής προσπάθειας, καθώς θα χαιρετίσουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλης και ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεωνάς, ενώ παρόντες θα είναι όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για τα προβλήματα με επίκεντρο την οικονομική κρίση και ήδη προγραμματίζεται εκδήλωση με οικονομολόγους ( Κ. Βεργόπουλος, Ν. Πετραλιάς, Π. Λαφαζάνης , Ι. Δραγασάκης κ.ά.).

Πάντως οι συζητήσεις για το ντιμπέιτ συνεχίζονται. Ούτε οι μεγάλες προσδοκίες από το ντιμπέιτ διαψεύστηκαν ούτε η μεγάλη ανατροπή προέκυψε διά του κ. Αλαβάνου, σχολίαζε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι σήμερα, σε σχέση με την τηλεμαχία του 2007, τόσο οι συνθήκες όσο και οι προτεραιότητες των κομμάτων ήταν διαφορετικές. Ο Αλ. Αλαβάνος έκανε τη διαφορά στο ντιμπέιτ και κατά τον κ. Τσίπρα, ο οποίος όμως εξέφρασε ελαφρά πικρία λέγοντας στον Real Fm ότι «θα μπορούσα να είχα συνεισφέρει κι εγώ, αλλά νομίζω ότι ο Αλέκος Αλαβάνος πήγε πάρα πολύ καλά, οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα σύγκρισης».