Περνώντας την πύλη εξόδου του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε το κεφάλαιο τηλεμαχία διότι, σύμφωνα με τα στελέχη του Περισσού, σημασία έχει η μάχη κατά του κεφαλαίου, πόρτα πόρτα στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς. Χθες η κυρία Παπαρήγα κατήγγειλε επικείμενη προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ την οποία ετοιμάζουν, όπως είπε, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι «με την ελπίδα να κόψουν 1% σε ποσοστό από το ΚΚΕ. Ψηφοφόρους που για πρώτη φορά θέλουν να ψηφίσουν το κόμμα. Μολών λαβέ, λοιπόν». Απέφυγε πάντως να δώσει περισσότερα στοιχεία και να κατονομάσει, αν και σημείωσε ότι ξέρει από πού προέρχεται.

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές οι προεκλογικές συγκεντρώσεις προετοιμάζονται με πλήρη την κινητοποίηση των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Επόμενος μεγάλος σταθμός για τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας. Δύο ημέρες αργότερα το ΚΚΕ πραγματοποιεί μεγάλη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Πεδίον του Αρεως, όπου θα παρευρεθεί και ο κ. Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ενώ θα χαιρετίσει η κυρία Ρόζα Ραμπιάις, εκπρόσωπος του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οσο για το ντιμπέιτ, η κυρία Παπαρήγα είχε σχολιάσει από πριν το μετά. Στη διακαναλική συνέντευξη, προ ημερών, και το πιο ζωντανό ντιμπέιτ δεν μπορεί να διαμορφώσει «αυτό που λέμε συνείδηση και το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες». Το μόνο που επείγει σήμερα, όπως λένε στον Περισσό, είναι στις 8 του Ιουνίου και στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα να υπάρχει «ένα θεαματικά αλλιώτικο μήνυμα» υπέρ του ΚΚΕ, του μόνου κοινοβουλευτικού κόμματος «που είναι ξεκάθαρα κατά της ΕΕ». Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ενίσχυσης του ΚΚΕ, σύμφωνα με στελέχη του, και ανοικτή η δυνατότητα να το ψηφίσουν για πρώτη φορά πολλοί περισσότεροι, «γνωρίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιστάθηκε, πάλεψε κι αν δεν ήταν το ΚΚΕτα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τους εργαζομένους».