O Περισσός τοποθετεί τον πήχη ψηλά χωρίς να κάνει προβολή σε ποσοστά για τις ευρωεκλογές. «Δεν έχει οροφή» ο στόχος του ΚΚΕ, λέει κατά καιρούς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα , ενώ ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου κ. Μ. Μαΐλης προσπερνά με χιούμορ τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τη διάταξη των δυνάμεων που θα προκύψουν, λέγοντας «ε,δεν κυνηγάμε να γίνουμε τέταρτο κόμμα…». Το 9,48% των ευρωεκλογών του 2004 και το 8,15% των εθνικών εκλογών του 2007 διαμορφώνουν ένα πλαίσιο για το ΚΚΕ. Ο Περισσός θέτει ως εφικτό στόχο το διψήφιο ποσοστό για την 7η Ιουνίου. Ωστόσο η αναμέτρηση σε συνθήκες πόλωσης με επίκεντρο τα σκάνδαλα έχουν επιβάλει σκληρούς όρους στη δημόσια αντιπαράθεση.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ψήφου με αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση στους εργαζομένους, ακόμη και σε όσους δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά του αναγνωρίζουν ότι είπε την αλήθεια για τον ρόλο και τη στρατηγική της ΕΕ.

Το διψήφιο ποσοστό αλλά και την ανακατάταξη στην «αριστερή γεωγραφία» του πολιτικού τοπίου επιδιώκει η Κουμουνδούρου. Τρίτο κόμμα και τρεις ευρωβουλευτές είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, και τα στελέχη του «λιώνουν παπούτσια» για να διαψεύσουν τις δημοσκοπικές «Κασσάνδρες» που δείχνουν τάση μείωσης της εκλογικής του απήχησης. Ετσι, στην αριθμητική των προβλέψεων τίθεται το 4,16% του ΣΥΝ στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Από την άλλη είναι το ποσοστό των προηγούμενων εθνικών εκλογών (5,04%), ο διπλασιασμός του οποίου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές έχει γίνει ζητούμενο.

Τελικά η Κουμουνδούρου θα ήθελε να ξημερώσει η επομένη των ευρωεκλογών με δύο ρεκόρ. Από τη μία να καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει κερδίσει ως σήμερα ο χώρος, και από την άλλη να επαληθευθεί η πρόβλεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δ.Παπαδημούλη ότι «το άθροισμα ΝΔ και ΠαΣοΚ στις 7 Ιουνίου πάει για αρνητικό ρεκόρ».