Κανένας δεν περίμενε ότι ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλος, γιατρός, χειρουργός θώρακος και αγγείων, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης του ελληνικού τουρισμού θα ξεπερνούσε όλους τους προκατόχους του στις επαφές με την παγκόσμια σοουμπίζ. Και επειδή η φτώχεια του ελληνικού τουρισμού μάλλον θέλει καλοπέραση και γκλάμουρ, ο υπουργός προωθεί projects χολιγουντιανών προδιαγραφών με πρωταγωνιστές τον Τομ Χανκς, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ως την κινηματογραφική βασίλισσα Κλεοπάτρα.

Η αρχή έγινε με τον Σάκη Ρουβά. Προτού ακόμη επιλεγεί το τραγούδι «Τhis is our night», για τον διαγωνισμό της Εurovision, εχρίσθη επισήμως από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης «πρεσβευτής τουρισμού» . Και όταν λένε «εχρίσθη πρεσβευτής» , μην πάει ο νους σας σε καμιά ειδική τελετή, με τηβέννους, ομιλίες και σπαθιά.

Απλώς ο μάνατζερ του δημοφιλούς τραγουδιστή έκανε μια συνεννόηση με τον υπουργό και υπέγραψαν από κοινού κάποιο συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ρουβάς θα είναι εφ΄ εξής υποχρεωμένος να διαφημίζει την τουριστική Ελλάδα πριν και ύστερα από κάθε τραγούδι του που θα λέει στην Ευρώπη για τα προκριματικά της Εurovision. Επιπλέον, στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου υποχρεώνεται να κάνει special events για τον τουρισμό, βιντεοκλίπ και να μοιράζει Τ-shirts και καπελάκια στις ανά την Ευρώπη «ρουβίτσες», τα οποία θα γράφουν το σλόγκαν «Greece: the true experience » και από κάτω «Τhis is our night ».

Μετά τον κ. Σάκη Ρουβά σειρά έχουν για την προώθηση του τουρισμού, σύμφωνα με τα σχέδια που ετοίμασε ο υπουργός και μάλλον εν αγνοία των ιδίων, οι κυρίες Τζένιφερ Ανιστον,Νία Βαρντάλος και η κυρία Ρίτα Γουίλσον, ελληνικής καταγωγής, ηθοποιός, παραγωγός και σύζυγος του Τομ Χανκς, ο κ. Τζιμ Γιαννόπουλος, «αφεντικό» της Fox, o κ. Αλ Φαγέντ «αφεντικό» του Ηarrods και τέλος, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξομολογήθηκε στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ότι «έχει την Ελλάδα βαθιά μέσα του». Υστερα από αυτό, ο κ. Μαρκόπουλος προσκάλεσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να επισκεφθεί την Ελλάδα και να παραστεί στους αγώνες των Special Οlympics το 2011. Η συνάντησή του με τον αμερικανό αντιπρόεδρο διήρκεσε ακριβώς επτά λεπτά, έγινε σε ειδικό κλειστό χώρο, του σταδίου της Πολιτείας Αϊνταχο, στο πλαίσιο των Special Οlympics, παρουσία και της πρόεδρου των Special Οlympics Ελλάδος κυρίας Ιωάννας Δεσποτοπούλου. Επιπροσθέτως ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης προγραμματίζει στις 14 Ιουνίου ταξίδι στο… Χόλιγουντ για να πείσει τους εκατό και πλέον συντελεστές των ταινιών «Οδύσσεια» και «Κλεοπάτρα» να έρθουν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα, παραγωγός των οποίων εμφανίζεται η σύζυγος του κ. Χανκς.

Στο Χόλιγουντ ευελπιστεί να πάει κρατώντας ανά χείρας και έναν νέο νόμο που ελπίζει ως τότε να ψηφισθεί στη Βουλή σύμφωνα με τον οποίο «οι υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ που γίνονται στην Ελλάδα θα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ και θα έχουν μηδενική φορολογία», όπως λέει. Ασχετο αν ορισμένοι συνάδελφοί του του επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης…

Εδώ και δύο χρόνια η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ανακαίνιζε το πάλαι ποτέ καπνεργοστάσιο στου Ρέντη προκειμένου να μετεστεγαστούν εκεί τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης. Η μεταφορά καθυστερούσε εξαιτίας της άρνησης αφ΄ ενός του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να συγκατοικήσει με το υπουργείο Πολιτισμού και αφ΄ ετέρου επειδή αντιδρούσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Το κτίριο όμως ολοκληρώθηκε. Η ανακαίνισή του και η μετατροπή του σε υπουργείο στοίχισαν 108 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μαρκόπουλος δεν προτίθεται να πάει στο κτίριο αυτό. Τουρισμός και Ρέντη δεν πάνε μαζί. Θέλει όμως και να εγκαταλείψει την (υποβαθμισμένη) οδό Τσόχα για να εγκαταστήσει το νέο του υπουργείο στο εξαώροφο κτίριο της οδού Αμαλίας, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Ωνάση. Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον πήγαν άδικα 108 εκατ. ευρώ, εν μέσω κυβερνητικής εντολής για δραστική μείωση των κρατικών δαπανών!