Σε ένα χρόνο φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π.Ψωμιάδης. Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια έκανε δεκτή αίτηση θεραπείας πρατηριούχου, μειώνοντας τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί από 89.000 σε 5. 000 ευρώ. Ο κ. Ψωμιάδης θα προσφύγει στο Εφετείο, όμως σε περίπτωση που κηρυχθεί και εκεί ένοχος, θα εκπέσει από το αξίωμά του.

Στην απολογία του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε υποστηρίξει ότι σύμφωνα με τον νόμο η μείωση προστίμων βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των αρμοδιοτήτων του. Μάλιστα, όπως είπε, εκατοντάδες ακόμη επαγγελματίες έχουν τύχει αντίστοιχης αντιμετώπισης. Η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την υπόθεση το 2005, έπειτα από αναφορά του πρώην διευθυντή Εμπορίου της Νομαρχίας κ. Η.Τυχαλάκη.

« Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας » σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης μετά την έκδοση της απόφασης. « Σε αντίθεση με το κράτος,εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο » δήλωσε. « Οταν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των κουμπάρων,με πρωταγωνιστή πολύ στενό συνεργάτη του κ.Ψωμιάδη,είχα δηλώσει ότι οι συνεργάτες του χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:Σε εκείνους που έχουν κάνει φυλακή,σε εκείνους που τώρα μπαίνουν και σε αυτούς που πιθανώς θα μπουν στο μέλλον » σχολίασε ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων κ. Μ. Τρεμόπουλος.