Στους δρόμους βρέθηκαν ξανά το μεσημέρι της Πέμπτης μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία έξω από τη Βουλή.

Βασικό τους αίτημα η ανατροπή του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, αλλά και «γενναία χρηματοδότηση για την Παιδεία».

Κατά την πορεία προς το Σύνταγμα, μέσω Ομονοίας και Σταδίου, οι διαδηλωτές εξέφρασαν με συνθήματα την αντίθεσή τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους.

Εκπρόσωποι των φοιτητών, όπως και ο παριστάμενος καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού ΑΕΙ, Λάζαρος Απέκης, αναφερόμενοι στα βασικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, για ένα ανθρώπινο μέλλον και περισσότερα χρήματα για την Παιδεία.

Για το φοιτητικό άσυλο τόνισαν ότι είναι κεκτημένο, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 2 μετά το μεσημέρι, με συνθήματα κατά της «κρατικής καταστολής», του «τρομονόμου» και της πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΕΕ.

Στα πανό των φοιτητών αναγράφονταν: «Ο μοναδικός διάλογος γίνεται στο δρόμο. Ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο, στην αναγνώριση των ΚΕΣ, στην κατάργηση του ασύλου, στην κρατική καταστολή, την εργασιακή ανασφάλεια. Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γάζα».

Στους δρόμους για να διαδηλώσουν βρέθηκαν αυτή τη φορά και τα μέλη τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών.

Με κεντρικό σύνθημα «η βία κατά της αστυνομίας είναι βία κατά της κοινωνίας και στρέφεται κατά της δημοκρατίας», οι αστυνομικοί καταδίκασαν τη βία «από όπου και αν προέρχεται» πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Σχετικά με την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία η τρομοκρατική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη μιας σειράς επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και την επίθεση κατά του νεαρού αστυνομικού, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν διάλογο με τρομοκράτες.

Να «βροντοφωνάξει όχι στη βία, από όπου κι αν προέρχεται» κάλεσε την κοινωνία ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος και ζήτησε καλύτερη εκπαίδευση για τους αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Δημήτρης Γεωργατζής ζήτησε τη συμπαράσταση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων προκειμένου να σταλεί στην κοινωνία ηχηρό μήνυμα ότι η βία κατά της αστυνομίας είναι βία κατά της κοινωνίας.

Στο συλλαλητήριο των αστυνομικών το παρόν έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος , εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα αιτήματα της συγκέντρωσης.

«Η μήτρα του κακού βρίσκεται στο ότι τα σώματα ασφαλείας υπάγονται στην εκτελεστική και όχι στη δικαστική εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά.