Σήμερα αναμένεται -εκτός απροόπτου- να παραδοθεί στον ανακριτή το πόρισμα του βαλλιστικού ελέγχου στη σφαίρα από το όπλο του ειδικού φρουρού που αφαίρεσε τη ζωή από τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Παράλληλα, δεύτερη αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας του 16χρονου αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός της ημέρας η Αστυνομία, έπειτα από παραγγελία του ανακριτή.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να μεταφερθούν από τις φύλακες Δομοκού οι δύο ειδικοί φρουροί προκειμένου να γίνει η αναπαράσταση της δολοφονίας. Πάντως, το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα ριξει «λάδι στη φωτιά».

Η πρώτη αυτοψία η οποία είχε επιχειρηθεί μία ώρα ύστερα από τη δολοφονία δεν ολοκληρώθηκε αφού οι αστυνομικοί βρήκαν γρήγορα απέναντι τους ομάδες αντιεξουσιαστών και υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος. Το μοναδικό τους εύρημα ήταν δύο κάλυκες από το όπλο του ειδικού φρουρού.

Σύμφωνα με τα Νέα, η βαλλιστική εξέταση έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σφαίρα, πριν καρφωθεί στο σώμα του παιδιού, εξοστρακίσθηκε σε επιφάνεια τοιχοποιίας, σε ύψος 40- 50 εκατοστών από το έδαφος.

Ωστόσο, ακόμα και εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, τα δεδομένα για τον κατηγορούμενο ειδικό φρουρό δεν αλλάζουν κατά πολύ,αφού το χαμηλό ύψος του αντικειμένου στο οποίο φέρεται ότι έγινε ο εξοστρακισμός δείχνει ότι δεν στόχευσε στον αέρα -όπως εκείνος υποστηρίζει.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο εξοστρακισμός στον οποίο φέρεται να καταλήγει η βαλλιστική έρευνα δεν αθωώνει και ούτε αναιρεί την πρόθεση του 37χρονου ειδικού φρουρού να σκοτώσει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του θύματος έχει ζητήσει να εξετασθούν όλες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη δολοφονία του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά και η διαδικασία της βλητικής διερεύνησης, η οποία έχει ζητηθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας Δημήτρη Τσοβόλα και εγκρίθηκε από τον ανακριτή κ. Φώτη Βλάχο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη δεν βρήκε ούτε πάνω ούτε κάτω, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός, αλλά σε πλαϊνή επιφάνεια σε σχέση με το σημείο όπου βρισκόταν ο 16χρονος.

Μέσω της βλητικής διερεύνησης θα δοθούν και οι απαντήσεις για την απόσταση που χώριζε τον δράστη και το θύμα. Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός υποστηρίζει πως η μεταξύ τους απόσταση ήταν 15 μέτρα, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για 25 μέτρα.