Παρέμβαση των κομμάτων ζητούν οι διοικήσεις κεντρικών πανεπιστημίων καθώς οι καταλήψεις σε κεντρικά ιδρύματα της χώρας συνεχίζονται. Οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρ.Κίττας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Κ. Μουτζούρης είχαν χθες μια πρώτη επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας και αναζήτησαν λύσεις για την αντιμετώπιση των καταλήψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων όσο και στη Νομική Σχολή στη Σόλωνος όπου έχει στηθεί και ραδιοφωνικός σταθμός αντιεξουσιαστικών ομάδων. Την ίδια στιγμή όμως μέλη των διοικήσεων μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας δηλώνουν ότι πρέπει να συγκληθεί άμεσα έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων προκειμένου να συζητηθούν τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και να εισηγηθούν λύσεις προς την πολιτεία. Αλλωστε, τα πανεπιστήμια της πρωτεύουσας, εκτός από τις καταλήψεις των Τμημάτων τους, πρέπει να βρουν κονδύλια για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στα κτίριά τους στη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων.

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ προσπάθησαν χθες μαζί με ομάδα καθηγητών του Ιδρύματος να πείσουν τους καταληψίες να εκκενώσουν το κτίριο. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε οργανωθεί από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ιδρύματος, τα μέλη της διοίκησης αλλά και δεκάδες καθηγητές προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να συνομιλήσουν με τους φοιτητές και τους μαθητές που το έχουν καταλάβει. Στην προσπάθειά του, δε, να επικοινωνήσει μαζί τους ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Μουτζούρης δέχτηκε φραστική επίθεση από τους καταληψίες, παρ΄ ότι τούς ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου. Κατόπιν αυτών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κίττας και ο κ. Μουτζούρης αποφάσισαν να ζητήσουν την παρέμβαση των κομμάτων και να συζητήσουν μαζί τους τα γενικότερα θέματα Παιδείας που ανέκυψαν με αφορμή τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Επιμένει στις καταγγελίες ο ιατροδικαστής
Επιμένει στις καταγγελίες του ο ιατροδικαστής κ. Ι. Αϊβατίδηςότι «για άγνωστους λόγους δεν εκλήθη να συμμετάσχει στη νεκροψίανεκροτομή του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» . Ο κ. Αϊβατίδης αναφέρει ότι «τις σχετικές ιατροδικαστικές γνωματεύσεις συντάσσουν δύο ιατροδικαστές.Σε αυτή την περίπτωση όμωςτη σχετική εξέταση πραγματοποίησε μόνο ο κ. Χρ.Λευκίδης». Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «ο κ.Αϊβατίδης δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στη νεκροψία και την ημέρα που είχε προγραμματισθεί αυτός προσήλθε καθυστερημένος στο νεκροτομείο.Ουδείς τον εμπόδισε και ουδείς τον απέκλεισε από την ιατροδικαστική εξέταση,αν επιθυμούσε να λάβει μέρος.Αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός». Σήμερα, τέλος, αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της πολυσυζητημένης βαλλιστικής εξέτασης στο όπλο και στις σφαίρες που χρησιμοποίησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, από τις οποίες μία σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.