Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από φοιτητές, σπουδαστές και άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι διαδηλωτές με συνθήματα με τα οποία αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και τον συνήγορο των δύο ειδικών φρουρών κ. Αλ.Κούγια, ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ μέσω της οδού Πανεπιστημίου κατέληξαν ξανά μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της πορείας ομάδα αντιεξουσιαστών άπλωσε ένα τεράστιο πανό πάνω από τη κεντρική είσοδο των Προπυλαίων με τη φωτογραφία του γνωστού δικηγόρου στο οποίο έγραφαν «Κούγια, ρουφιάνε, εξοστρακίσου».

Νωρίτερα το πρωί επικράτησε ένταση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν ομάδες ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μαθητών. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν προς την οδό Φειδιππίδου, όπου οι κουκουλοφόροι χάθηκαν στα στενά της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι μία μαθήτρια ενώ πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις προσαγωγές συνομηλίκων της. Εκτός από τα δακρυγόνα, στο «πεδίο της μάχης» έπεσαν νεράντζια, γιαούρτια, αλεύρι, πέτρες, ακόμη και σάντουιτς.

Την ίδια περίπου ώρα μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μόλις άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου έμαθαν ότι τέσσερις νεαροί που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μάλιστα αποχωρώντας, οι αντιεξουσιαστές «αποχαιρέτησαν» τους αστυνομικούς δίνοντας ραντεβού στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Νωρίς το πρωί μαθητές των σχολείων του Κορυδαλλού και της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Και εδώ δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια όταν μαθητές εξαπέλυσαν νεράντζια και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών κατά του συγκεντρωμένου πλήθους. Ακόμη μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Πειραιά και συγκέντρωση έξω από τα υπουργεία Παιδείας, όπου προς στιγμή επικράτησε ένταση, και Δημόσιας Τάξης στη λεωφόρο Κατεχάκη. Επίσης χθες τα ξημερώματα άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη του παλαιού δημαρχείου Χαλανδρίου, το οποίο πλέον λειτουργεί ως ΚΕΠ, κατήγγειλαν ότι ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο και τραυμάτισε έναν νεαρό κτυπώντας τον στο κεφάλι. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «μπράβο της νύχτας». Στη Θεσσαλονίκη σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κατέλαβαν για λίγες ώρες το Δημαρχείο Συκεών, πραγματοποιώντας εν συνεχεία πορεία στους δρόμους της πόλης. Στα Ιωάννινα και τη Μυτιλήνη μαθητές και φοιτητές κατέλαβαν ραδιοφωνικούς σταθμούς και εξέπεμψαν μηνύματα συμπαράστασης προς την οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα ξημερώματα στα Ιωάννινα άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας «Πρωινά Νέα».

Στα Χανιά φοιτητές του Πολυτεχνείου και μαθητές των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.