Χρειάστηκε να περάσουν ακριβώς εννέα χρόνια για να ξαναβρεθούν μαζί τα μέλη της «ομάδας των τεσσάρων» που ανέδειξαν αρχηγό τους και εν συνεχεία πρωθυπουργό τον κ. K. Σημίτη. Την περασμένη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, ακριβώς εννέα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, στο δείπνο που δόθηκε την ίδια ημερομηνία του 1994 στο σπίτι της κυρίας Βάσως Παπανδρέου στο Χαλάνδρι, ξαναβρέθηκαν μαζί αλλά όχι μόνοι αυτή τη φορά. Ο κ. Σημίτης, ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο κ. Παρ. Αυγερινός και η κυρία Παπανδρέου ξανακάθησαν μαζί όχι γύρω από το ίδιο τραπέζι όπως τότε αλλά στην ίδια αίθουσα και με εντελώς διαφορετικούς ρόλους, ανάμεσα σε δεκάδες άλλους συντρόφους τους της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠαΣοΚ.


Οπως τότε, έτσι και τώρα, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους, υπήρχε ένας απών. Ο κ. K. Λαλιώτης, αν και είχε προσκληθεί στο δείπνο του 1994, δεν παρέστη, καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην πάει. Στην προχθεσινή σύναξη πάλι δεν ήταν εκεί και η απάντηση που έδωσε στο τηλεφώνημα συντρόφου του ήταν: «Προσκλήσεις ξέρω ότι γίνονται σε γάμους και βαπτίσεις. Εγώ δεν είμαι άπραγος ούτε απών από τους αγώνες του ΠαΣοΚ».


Εκείνη η πρώτη επίσημη φράξια στο Ρέμα Χαλανδρίου, που έγινε ηγεσία, στην πραγματικότητα δεν λειτούργησε ως ομάδα παρά μόνο ως την εκλογή του κ. Σημίτη ως πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μετά μόνο σε κρίσιμες και οριακές στιγμές εσωκομματικής αναμέτρησης στα συνέδρια του ΠαΣοΚ.


Στα χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνο το δείπνο ως την προχθεσινή, συμπτωματική αλλά όχι τυχαία, συνάντηση πέρασαν πολλά και οι μεταξύ τους σχέσεις δοκιμάστηκαν πολλές φορές. Οι σχέσεις των τριών παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους σε θέματα πολιτικής δοκιμάστηκαν αλλά δεν έφθασαν ποτέ στα άκρα. Αντιθέτως ο κ. Πάγκαλος ήταν εκείνος που διέσχισε όλη τη διαδρομή τους εκκρεμούς στη σχέση του με τον κ. Σημίτη και τώρα ξανά από απέναντι βρέθηκε δίπλα του ως επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. «Ο Πάγκαλος είναι σπουδαίος αλλά μαζί του είναι σαν να έχεις το κεφάλι σου στο στόμα μιας τίγρης» σχολίαζε με νόημα κορυφαίος υπουργός βλέποντας τον κ. Πάγκαλο να ξαναπιάνει δουλειά στη Χαριλάου Τρικούπη.


H σχέση της κυρίας Παπανδρέου με τον κ. Σημίτη είχε διακυμάνσεις και υπήρξαν μεταξύ τους πολλές φορές συγκρούσεις αλλά ποτέ δεν ξεπεράστηκε – δημοσίως τουλάχιστον – το μέτρο. Εσχάτως μάλιστα η κυρία Παπανδρέου περνά «τον μήνα του μέλιτος» με τον Πρωθυπουργό, καθώς «οι σχέσεις τους είναι θερμές και φιλικές όσο ποτέ», όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες και των δύο.


Για τον κ. Αυγερινό δεν άλλαξε ποτέ η άριστη προσωπική και πολιτική σχέση που διατηρεί με τον κ. Σημίτη. Οπως και τότε, έτσι και τώρα, ο κ. Αυγερινός αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ και αντιμετωπίζεται από τους πάντες με σεβασμό.


Οι δρόμοι των «τεσσάρων» ξανασυναντήθηκαν εννέα χρόνια μετά ή οκτώ χρόνια μετά την ουσιαστική αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος κατά σύμπτωση προήδρευσε για τελευταία φορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ στις 13 Νοεμβρίου του 1995. Μετά μπήκε στο Ωνάσειο και όλα πήραν τον… δρόμο τους.