Σε πρωτοφανή ένταση οδηγείται η σύγκρουση της ΝΔ με την κυβέρνηση και τον εκδότη της εφημερίδας Documento, έπειτα από το δημοσίευμα του τελευταίου ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στενός συνεργάτης και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εξ απορρήτων του Αριστείδη Φλώρου της Energa.
Η ΝΔ διέψευσε το δημοσίευμα, το οποίο υιοθέτησε πλήρως το Μέγαρο Μαξίμου εκδίδοντας ανακοινώσεις σε υψηλούς τόνους, και ο κ. Δημητριάδης προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Τη Δευτέρα, ή αντιπαράθεση πήρε νέα διάσταση όταν με ανακοίνωση της η ΝΔ ενημέρωσε ότι ο Κώστας Βαξαβάνης ζήτησε να συλληφθεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου και ότι δύο φορές η αστυνομία επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος αναζητώντας τη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ζαχαράκη εκλήθη το βράδυ στην Πειραιώς, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ. «Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν», προτρέπει η ΝΔ, διαβλέποντας «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Ο Κ. Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυσε και αγωγή κατά της κυρίας Ζαχαράκη επειδή η αναπληρώτρια Τύπου της ΝΔ στο δελτίο ειδήσεων του «Εψιλον» είπε

ο εκδότης του Documento είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Βαξεβάνης παρενέβη στο δελτίο και απαίτησε να ζητήσει συγνώμη η κυρία Ζαχαράκη. Η επόμενη κίνηση του ήταν να ζητήσει τη σύλληψη της και της ΝΔ να καταγγείλει την «άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης».

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεροβασίλη

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την διαμάχη μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφίας Ζαχαράκη με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια» προσθέτει το αρμόδιο υπουργείο.

«Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.