Με 126 ψήφους ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης, από τα 144 μέλη της ΚΕ που ψήφισαν, ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.
Μιλώντας κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε κρίσιμη για τη χώρα τη μεταβατική περίοδο, που σηματοδοτείται από την ολοκλήρωση του μέχρι τώρα σκληρού προγράμματος λιτότητας, σημειώνοντας πως «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, δημιουργούνται νέες δυνατότητες».
«Ίσως δεν θα υπήρχε καλύτερη συγκυρία για να δούμε στο κόμμα μας, για μια αναγκαία αναδιάταξη δυνάμεων, μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των μέσων του έμψυχου υλικού που διαθέτουμε. Άλλωστε από εδώ και πέρα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες, δεν θα έχουμε το άλλοθι ότι εφαρμόζουμε ένα μη δικό μας πρόγραμμα», σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Σήμερα», συνέχισε, «ο πήχης είναι πολύ υψηλά, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν απαιτήσεις. Απέναντι σε αυτές τις ανάγκες, πρέπει να ενισχύσουμε τις δικές μας δυνάμεις και να κάνουμε τις προγραμματικές εμβαθύνσεις. Το οφείλουμε όταν, μετά τον επώδυνο συμβιβασμό του 2015, πηγαίναμε για τις εκλογές είχαμε μιλήσει για την όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη εφαρμογή ενός μνημονιακού, κατά τα άλλα, προγράμματος που δεν ενστερνιστήκαμε ποτέ, αλλά είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι τελειώνοντας αυτήν την περίοδο θα ξαναπιάσουμε το νήμα των δικών μας αναφορών και προταγμάτων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η παράταξη «χρειάζεται μια νέα ώθηση στην αυγή της νέας εποχής», προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο ένα ισχυρό μήνυμα ότι «το κόμμα για εμάς είναι προτεραιότητα, και αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Στο τέλος της τετραετίας, το ερχόμενο φθινόπωρο, έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μαχών, τις εθνικές εκλογές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι στο δρόμο προς αυτές «θα βρούμε μπροστά μας όλες τις γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας. Αδίστακτες και διψασμένες για την παλινόρθωση».

Τόνισε ότι «εκεί το κόμμα μας και ο λαός πρέπει αποφασισμένος και αισιόδοξος να ξαναδώσει μήνυμα ελπίδας», μήνυμα νίκης. Για να δώσουμε όλες αυτές τις μάχες νικηφόρα χρειαζόμαστε συστράτευση, ενότητα αλλά και ανανέωση», προσθέτοντας ότι «η χώρα μας, η κυβέρνηση και το κόμμα χρειάζονται νέο αίμα και όρεξη για δουλειά» και «να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μεγάλες αλλαγές πρώτοι εμείς οι ίδιοι».