Στην έξοδο από τα Μνημόνια, την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ, την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την ανάδειξη υποψηφίων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου.

Ο γραμματέας της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια ανέφερε: «Στην πραγματικότητα δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο. Πολύ περισσότερο δεν βγαίνουμε από την κρίση. Για την πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα λιτότητας και οι βαριές δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ και πολύ καιρό έτοιμη και θα ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλες εκλογικές προκλήσεις», ενώ για την συγκρότηση των γαλάζιων ψηφοδελτίων υπογράμμισε: «Αναζητούμε τους καλύτερους. Πρόσωπα ικανά και χρήσιμα για την κοινωνία και τους δημότες. Προσωπικότητες που θα ενώσουν και θα παραγάγουν χρήσιμο έργο για τον τόπο τους».

Για τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ, στο Δήμο της Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σημείωσε πως: «Τόσο η περίπτωση του κ. Χατζημάρκου, όσο και αυτή του κ. Καμπουράκη, είναι πρόσωπα που ανταποκρίνονται πλήρως στις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΝΔ και είμαστε σίγουροι ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει τις υποψηφιότητες αυτές».

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αυγενάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως: «Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, εκχώρησαν στους Σκοπιανούς τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε θέσει καν προς συζήτηση», ενώ παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι: « Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή διαμηνύσαμε, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι πρόκειται για μία συμφωνία που παράγει έννομα αποτελέσματα από την υπογραφή της και ότι η κύρωσή της είναι ένα ζήτημα τεραστίου εθνικού συμφέροντος, γι’ αυτό και δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία»

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη ΔΕΘ και προσπαθώντας να εκτιμήσει την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, ο γραμματέας της ΝΔ επισήμανε: «Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Θα είναι η τελευταία του απόπειρα να αντιστρέψει την, εις βάρους του, εικόνα κατάρρευσης, μοιράζοντας δώρα και παροχές», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας: «Η ΝΔ βρίσκεται ήδη σε τροχιά νίκης. Οι πολίτες θα δείξουν στον κ. Τσίπρα το δρόμο εξόδου από το Μαξίμου».