«Θέλουμε τη νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη νέα σελίδα της πατρίδας μας… Εκείνοι αποτελούν το μέλλον της πατρίδας και δύνανται να αποτελέσουν το όχημα μέσω του οποίου θα επέλθει η πολυπόθητη πολιτική αλλαγή, μία αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, από το Ηράκλειο όπου συναντήθηκε με νέους από ολόκληρο τον νομό Ηρακλείου, σε μία συζήτηση άξονας της οποίας ήταν η συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα, στα κέντρα αποφάσεων αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τις ανησυχίες των νέων, τους προβληματισμούς, τα οράματα και τις ελπίδες τους σε σχέση με το αύριο τόσο το δικό τους όσο και της Ελλάδας.

«Επιζητούμε από την νέα γενιά να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Θέλουμε οι νέοι να εισέλθουν στην πολιτική διαδικασία. Για εμάς οι νέοι είναι άξιοι, είναι ικανοί να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτικό στίβο, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Να πάρουν στα χέρια τους τις ευθύνες του τόπου.»

» Με τον νεανικό ενθουσιασμό και τη φρεσκάδα τους είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν. Βασιζόμαστε σε αυτούς, καθώς εκείνοι αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και δύνανται να αποτελέσουν το όχημα μέσω του οποίου θα επέλθει η πολυπόθητη πολιτική αλλαγή, μία αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» δήλωσε ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ προχώρα μαζί με τους νέους δυναμικά προς νέες μάχες και νέες μεγαλύτερες νίκες, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η συνάντηση και η συζήτηση κινήθηκαν κυρίως γύρω από την παροχή ευκαιριών από τη ΝΔ για την ενεργό συμμέτοχη των νέων στα κοινά, ώστε να εκφράζουν οι ίδιοι τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα οράματα και τις ελπίδες τους και να διαμορφώνουν οι ίδιοι το μέλλον τους, αντί να μένουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων.

Για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ενεργού συμμετοχής των νέων στην πολιτική σε μια χώρα όπου ο πληθυσμός της ορίζεται ως γερασμένος λόγω της υπογεννητικότητας που τη χαρακτηρίζει, ο κ. Αυγενάκης απάντησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

«Καμία χώρα δεν έχει μέλλον εάν η νέα γενιά, δεν εμπλακεί ενεργά με τα κοινά, συμβάλλοντας ώστε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης μια γενιά έχει φύγει αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Οι ικανοί αυτοί νέοι και νέες θα επιστρέψουν μόνο εάν τους προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες δουλειάς».

«Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όλους εκείνους που μένουν -ακόμη- στη χώρα, ειδάλλως πολύ σύντομα θα την εγκαταλείψουν κι αυτοί. Για αυτό, η πολιτική μας ατζέντα επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στην παροχή κάθε είδους ευκαιριών στους νέους, ώστε να μείνουν στον τόπο τους και με εφόδια τον δυναμισμό και τις φρέσκιες ιδέες τους να συμβάλλουν στην ανάταξη της χώρας» πρόσθεσε.