Νέα τουρκική αντίδραση έρχεται στην υπόθεσητης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να απορριφθεί το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο το οποίο του είχε χορηγηθεί.

Αγκυρα για άσυλο στον τούρκο αξιωματικό: Η Ελλάδα παίρνει το μέρος των εχθρών μας

Λίγη ώρα μετά τα… παραληρηματικά tweet τουεκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος (AKP), Ομέρ Τσελίκ, το υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε μύδρους κάνοντας λόγο για σκάνδαλο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε τονίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ αντιβαίνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα συνιστά παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οΤούρκος πιλότος, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι είναι «μέλος της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε την υπογραφή του σε μια ακόμη σκανδαλώδη απόφαση, απορρίπτοντας την αντίρρηση της ελληνικής κυβέρνησης για την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαγιάκτσι, έναν από τους ενόχους της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά παραβιάζει επίσης τις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων.

Απορρίπτοντας την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, η Ελλάδα προετοίμασε το έδαφος για τέτοιες αποφάσεις, που προσβάλλει τη συνείδηση ​​του τουρκικού έθνους.

Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέψουν στη χώρα τους να παράσχουν ένα ασφαλές καταφύγιο στους πραξικοπηματίες χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το δικαστικό τους σώμα, το οποίο παραβιάζει ακόμη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας παίρνοντας παράνομες αποφάσεις».