Επίθεση κατά της Ελλάδας και ειδικότερα κατά του ΣτΕ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ) στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, μετά την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.
Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο το οποίο είχε χορηγηθεί στον τούρκο πιλότο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων.
Σε διαδοχικά tweet ανέφερε ότι «Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα υπέφερε πολλά στο παρελθόν από τα πραξικοπήματα, όμως είναι εμφανές ότι υπάρχουν άλλα κίνητρα γα την ελληνική δικαιοσύνη να αφήσει τη νομική οδό και αντ’ αυτού να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες», συνέχισε. «Οι πραξικοπηματίες είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του έθνους και του κράτους μας. Η ελληνική δικαιοσύνη παίρνει το μέρος των εχθρών μας με αυτήν την απόφαση», τόνισε ο Τσελίκ.
«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη και ντροπιαστική στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», τόνισε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα εναντίων των πραξικοπηματιών και της τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που υποστηρίζουν τρομοκράτες (σσ. με όπλα), αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις», κατέληξε ο Τσελίκ.