Σε άλλο μήκος κύματος από τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης ο οποίος προχώρησε σε ένα ακόμη «άδειασμα» του υπουργού σχετικά με όσα υποστήριξε για προσχεδιάσμενη σύλληψη των δύο Ελληνων στρατιωτικών.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου ότι η περιπέτεια των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη κι ότι ουσιαστικά με εντολή Ερντογάν απήχθησαν, διαφοροποιήθηκε πλήρως λέγοντας: «Δεν έχω στοιχεία που να αποδεικνύουν προσχεδιασμένη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

«Το προσχεδίασε ο Ερντογάν. Ήθελε να συλληφθούν για να έχει ομήρους και να πάει τελικά στη συναλλαγή για τους 8». Είχε οργανώσει τη σύλληψή τους καιρό πριν» είχε πει ο κ. Καμμένος, και ανοίγει πλέον ένα ακόμη μέτωπο στο Πεντάγωνο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι η απελευθέρωση αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης συνιστά και την αλλαγή της επιθετικής ρητορικής πολιτικής από τον Ερντογάν.

Παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε πως η περιπέτεια των δυο Ελλήνων αξιωματικών θα τελείωνε τόσο γρήγορα, αλλά απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι είχαν προηγηθεί έντονες διπλωματικές διεργασίες από την πλευρά της Κυβέρνησης με σημαντικότερες αυτές του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.