Αέρα στα πανιά της κυβέρνησης έχει βάλει η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών και το αναμενόμενο επικοινωνιακό μπαράζ που ακολούθησε.

Μπορεί κατά τον Πάνο Καμμένο να έβαλε το χέρι της η Παναγιά που συνήθως παρεμβαίνει στις εγκυμονούσες, για το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να πάρει το τρόπαιο της νίκης, εξηγώντας ότι η θετική εξέλιξη οφείλεται στον ίδιο και τις σχέσεις που ανέπτυξε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Οσο κι αν οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η στροφή της Αγκυρας έγινε επειδή οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι δυσμενείς και οι πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών τόσο έντονες που, αν δεν έκανε κίνηση ο Σουλτάνος, η οικονομία θα κατέρρεε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναμενόμενο για κάθε κυβέρνηση να θέλει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ένα γεγονός που έφερε μεγάλη χαρά σε όλη την Ελλάδα. Η υπόθεση των Μητρετώδη και Κούκλατζη ήταν από αυτές που πλήγωναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όσο έμενε ανοικτή πληγή. Οι πολίτες τοποθετούσαν την ομηρία των δύο Ελλήνων στο πάνω ράφι των θεμάτων που θεωρούσαν ότι έπρεπε να λυθούν. Και η κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι έκανε τα πάντα για να βρει λύση, έπειτα από την γκάφα των πρώτων ημερών και την υποτίμηση της αιχμαλωσίας.

Η επιστροφή στην Ελλάδα και τα όσα ακολούθησαν λειτουργεί ως προσωρινή «σανίδα σωτηρίας» για το Μέγαρο Μαξίμου.Toσόου στο αεροδρόμιο με τον Πάνο Καμμένο να υποδέχεται τους δύο με αγήματα και στρατιωτικούς χαιρετισμούς, και τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν δηλώσεις υπερηφάνειας, έστω κι αν δεν είχαν μια εμπλοκή στην απελευθέρωση, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο για έναν «πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του».

Θα ακολουθήσουν κι άλλες φιέστες με τους στρατιωτικούς στο Μαξίμου ή άλλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr