Παγιδευμένη σε ένα νέο «Τρίγωνο των Βερμούδων», με προβλήματα που μοιάζουν τεράστια και που δεν μπορεί να διαχειριστεί, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Εκεί που νομίζει ότι κλείνει ένα μέτωπο, ανοίγει ένα άλλο που θολώνει συνεχώς την προσπάθειά της να δείξει ότι η χώρα αλλάζει σελίδα.

Η τραγωδία στο Μάτι και οι νεκροί που στοιχειώνουν το Μαξίμου δεν ξεχνιούνται, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

Όμως, τα ήρεμα νερά και μια πιο ανέφελη επόμενη ημέρα ήρθε να ταράξει η κρίση στην τουρκική οικονομία, η σύγκρουση με τις ΗΠΑ και η παγκόσμια αναταραχή στις αγορές.

Λίγες ημέρες από το τέλος του μνημονίου, το οποίο η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα γιορτάσει δεόντως, ήρθε η κατάρρευση της τουρκικής λίρας που προκαλεί τριγμούς και τρομάζει χώρες με πιο ισχυρή οικονομία απ’ ότι η Ελλάδα.

Το τρίτο μέρος του τριγώνου έχει να κάνει με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σε πολιτικό επίπεδο. Το επεισόδιο με τους τούρκους ψαράδες να πυροβολούν κατά ριπάς εναντίον ελλήνων αλιέων δεν είναι μια απλή περίπτωση. Και πλέον η Αθήνα αντιλαμβάνεται ότι μπαίνει σε ταραγμένα νερά που μπορεί να φτάσουν μέχρι την πρόκληση ενός «θερμού» επεισοδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr