Έξαλλο εμφανίστηκε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το ζήτημα κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, πως η σύλληψη τους ήταν προσχεδιασμένη χαρακτηρίζοντας τον «ανεύθυνο» και «επιπόλαιο».

«Οι ισχυρισμοί του Έλληνας υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη χώρα μας, έγινε με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι τα τελευταία παραδείγματα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει δώσει στην ελληνική πλευρά τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της σύλληψης και της νομικής διαδικασίας και ότι ο μεγάλος θόρυβος για το ζήτημα αποτελεί μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή του ελληνικού κοινού άλλες πτυχές.

Σε συνέντευξη του ο «ανεύθυνος και επιπόλαιος» υπουργός, κατηγόρησε την τουρκική πλευρά πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εντολή από τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, που όπως φαίνεται πια από τις δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, χωρίς να έχει απτές αποδείξεις κατηγόρησε την Τουρκία για οργανωμένο σχέδιο το οποίο δε στήθηκε μέσα σε ένα βράδυ.