«Η υπόθεση των πυρκαγιών έχει τελειώσει. Δεν πουλάει άλλο». Αυτά τα κυνικά λόγια αναφέρουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό και τα οποία θέλουν άρον άρον να κλείσει η υπόθεση των πυρκαγιών. Άλλωστε, η προκλητική δήλωση των Πολάκη και Κουβέλη για την 21ηΑυγούστου που θα πρέπει να πανηγυρίσουμε την έξοδο από το μνημόνιο, είναι η καθαρή και αταλάντευτη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σε 10 ημέρες μπορεί να μην κάνουν τη φιέστα που υπολόγιζαν, αλλά θα θελήσουν να σφραγίσουν την επιχείρηση να αλλάξει σελίδα η επικαιρότητα, να προστατευτεί ο πρωθυπουργός, να μην πληγεί άλλο η κυβέρνηση.

Χθες ο Τσίπρας επιδόθηκε σε επικοινωνιακό σόου με εξαγγελίες για ενισχυμένη Πολιτική Προστασία, για 500 εκατ. που θα πέσουν τον τομέα αυτόν, για αδιάβλητη διαδικασία αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών για όσα έγιναν στις 23 Ιουλίου.

Εις μάτην. Η προσπάθειά του έπεσε στο κενό και απλά κέρδισε λίγο χρόνο. Η λίστα με τους νεκρούς που είχε βγει νωρίτερα στην επικαιρότητα ήταν το «αντίβαρο» στις νέες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, τις οποίες, όμως δεν μπορεί ο ίδιος να υλοποιήσει.

Και γιατί δεν έχει τη βούληση, και γιατί δεν έχει το χρόνο που χρειάζεται για να το κάνει. Οι 93 νεκροί, που ίσως να γίνουν ακόμη περισσότεροι, ζητούν δικαίωση. Όχι ψεύτικες υποσχέσεις για επιτροπές με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες όπως ο Γερμανός καθηγητής που ταυτίζεται με το Μαξίμου στις αιτίες της φωτιάς, δηλαδή ο στρατηγός άνεμος, η άναρχη δόμηση, οι πολίτες, η κλιματική αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός χθες έστειλε ένα μήνυμα σε όλους. Ότι είναι ένας αδύναμος ηγέτης που άγεται και φέρεται από τον Πάνο Καμμένο αλλά και που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος της καταστροφής και απλά προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Αλλά περνά κάτω από τον πήχη.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr