«Η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε έναν κύκλο αμετάκλητης παρακμής. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε εκλογές και το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό γι’ αυτήν.

Ο λαός δεν ξεχνά ούτε τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια προ του 2015, ούτε και τη διαχειριστική ανεπάρκεια σε κρίσιμα ζητήματα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο ευρωβουλευτής καταλόγισε ευθύνες για την εθνική τραγωδία τόσο σε υπηρεσιακούς, όσο και σε κυβερνητικούς παράγοντες. «Πρέπει, όμως, να στηλιτεύσουμε και τις απαράδεκτες δηλώσεις ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης που δεν τιμούν τη μνήμη των θυμάτων».

Επέμεινε στην επόμενη ημέρα και πώς η Ελλάδα μπορεί να μάθει από τα λάθη της.

«Μετά τις φωτιές στην Πορτογαλία με τους 100 νεκρούς, η Ευρώπη πήρε το μάθημά της με τη δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού βοήθειας στις χώρες που πλήττονται. Ο προηγούμενος μηχανισμός ήταν εθελοντικός, αλλά από το 2019 με δικούς του πόρους και εναέρια μέσα θα μπορεί να παρεμβαίνει αυτόματα σε χώρες που έχουν ανάγκη, ενώ η Ελλάδα θα μπορεί να παίρνει χρήματα για να εκσυγχρονίσει τα δικά της μέσα δασοπροστασίας».

Οικονομία

Για την οικονομία ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να έχει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. «Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε πρώτοι στα πανηγύρια και τελευταίοι στις επιδόσεις σε κρίσιμα θέματα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εξασφαλίσει φθηνό δανεισμό μακροπρόθεσμα. Αλλιώς η οικονομία θα καρκινοβατεί καθώς θα αδυνατεί να πετύχει τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύτηκε».

Τέλος, αναφερόμενος στις αναφορές του Πάνου Καμμένου ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση τόνισε: «Ο κ. Καμμένος είναι η κλασική περίπτωση του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Οι απειλές του δείχνουν ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Είναι εμβληματικό παράδειγμα ενός αμετανόητου πολιτικού συστήματος».