Για «προγραμματισμένη και προσχεδιασμένη» ενέργεια, που έγινε με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση τους τελευταίους 5,5 μήνες.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί κλίμα ώστε να υπάρξει τελικά ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη ήταν κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να έχουμε την ομηρία και τελικά στη συναλλαγή για τους 8» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον real fm.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μια πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία σε μια νύχτα με χιόνια να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σχέδιο» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές για το Μακεδονικό

Όσον αφορά το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία» επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως «όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, αν περάσουν οι διαδικασίες από τα Σκόπια, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

«Άρα εκλογές;» ρωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας απαντώντας θετικά: «ακριβώς εκλογές».

«Αν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, θα φύγω από την κυβέρνηση, το έχω πει στον πρωθυπουργό. Έχουμε δέσμευση στο καταστατικό των ΑΝΕΛ» είπε και εξήγησε: «Δεν θα επιτρέψω με τη δική μου συναίνεση να ψηφιστεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργός να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον πρωθυπουργό για να του πω ότι αποσύρουμε τη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα πάω να το ανακοινώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατιάς».

«Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές και εάν οι Έλληνες πολίτες την επιλέξουν μέσω της ΝΔ, του Ποταμιού ή άλλου, θα ακολουθήσω την πλειοψηφία. Ή υπάρχει και η λύση του δημοψηφίσματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα;» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

Οι κάμερες εξέθεσαν τον Τσίπρα

Αναφερόμενος στην περίφημη σύσκεψη-σόου το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» 23 Ιουλίου, είπε πως κακώς μπήκαν οι κάμερες μέσα, γιατί με αυτόν τον τρόπο εκτέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εξέθεσαν τον Τσίπρα, κακώς μπήκε η κάμερα στην ενημέρωση της μοιραίας Δευτέρας, του έδωσαν λάθος πληροφορίες».